С политически речи започна извънредното заседание на пловдивския общински съвет,

...
</TD
>С политически речи започна извънредното заседание на пловдивския общински съвет,
Коментари Харесай

Опасност: Целият трафик от Асеновград към Карлово ще минава през центъра на Пловдив

С политически речи стартира изключителното съвещание на пловдивския общински съвет, на което се разисква плана за пробив при Водната палата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

, ГЕРБ :

" Пловдив е античен град, един от най-старите живи градове в света, само че и съвременен град, стопански атрактивен, културна столица. ПП ГЕРБ интензивно участваше в надпреварата с другите градове, Пловдив завоюва, усили популацията си, от ден на ден хора избират да живеят тук. Това слага провокации пред локалните управляващи. Искаме Пловдив да е град за хората или град за колите?

Политическа партия ГЕРБ има явен отговор. В управленските ни мандати Пловдив се трансформира в град с огромна пешеходна зона, велоалеи, прелестна крайречна зона на Марица юг.

Разсичането на градската тъкан е рисковано решение с огромни последици. Проекти от този тип би трябвало да бъдат съществено аргументирани от изгодите.

Инициирахме тази изключителна сесия, тъй като обществото би трябвало да знае всичко за плана. ПП ГЕРБ е на страната на верните решение. Искаме неотложно прекъсване на този план. "

, Демократична България:

" Групата на Демократична България постоянно е ставала против плана за пробив, не тъй като сме съпротива, а тъй като е нездравословен. 

Към ден сегашен се заформи самобитно публично разискване. Оформи се ясно мнение, че с изключение на незаконосъобразен, този план е и неуместен. 

Господин кметът споделя " не политизирайте въпроса “, само че планът е въпрос на политика. 

За нас този план е неверна градоустройствена политика. Противоречи на практиката в целия свят – денивелираните кръстовища се заличават в централна градска част и се ситуират в покрайнините. Ще създадем причина целият трафик от Асеновград към Карлово да минава през центъра на града.

Предлагаме изменение на плана: възлага на кмета да предприеме ограничения за дефинитивно прекратяване на плана

, самостоятелен

" Днешното наличие на жители, което е едно най-големите наличия на жители в залата, е предизвестие към всеки консултант и кмет, че в 21 век не може да се ръководи Пловдив по този метод – без ясни планове, без механически задачи.

Това е един от обектите при разискването на заема, за който нямаше план. Пример да управляваш напук. Днес би трябвало да бъде даден урок ".

, Съюз за Пловдив

Днес би трябвало да сложим завършек на това политическо напрежение. Най-правилното – в т. 3 – да дадем период да се обективират всички подозрения, време на администрацията да изясни. След това към този момент можем да приказваме за дефинитивно прекъсване на плана ".

Съветниците одобриха дневния ред, който е от три точки:

1. Представяне и разискване на плана, преписка с компанията реализатор, строителни бумаги и разрешителни за " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител " и бул. “Марица – юг “ – инженеринг " ;

2. Представяне и разискване на преписка с Управляващ орган Оперативна програма “Регионално развитие” по отношение на вероятни финансови корекции при осъществяване на план " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител " и бул. “Марица – юг “ – инженеринг " ;

3. Представяне и разискване на протоколи от разискванията от Обществения съвет, основан от Общински съвет – Пловдив, за надзор на разходването на средствата от заема по " Фонд за устойчиви градове “. Представяне и разискване на протоколите от публичните разисквания за заема финансиращ осъществяването на план за " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител " и бул. “Марица – юг “ – инженеринг ".

Всички искащи жители ще имат опция да се изкажат.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР