С полагане на венец пред саркофага на Гоце Делчев в

...
</TD
>С полагане на венец пред саркофага на Гоце Делчев в
Коментари Харесай

Росен Желязков положи венец пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие

С полагане на венец пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие стартира работното посещаване на ръководителя на Народното събрание в Република Северна Македония. На тържествената гала в двора на църквата " Св. Спас “ участва и министърът на културата Кръстю Кръстев. 

Тази година се навършват 120 години от гибелта на Гоце Делчев и съм тук, с цел да изразя своята респект към паметта и делото на огромния бунтовник и будител, означи ръководителят на Народното събрание.

акцентира, че персони като Гоце Делчев би трябвало да сплотяват нашите нации, би трябвало да са образец за подражателство и да бъдат почитани, а не присвоявани. Пред саркофага на Гоце Делчев се помолих да черпим от мъдростта на тези персони, които ни сплотяват и ни дават опция да гледаме в бъдещето, добави ръководителят на българския парламент.

По-късно ръководителят на Народното събрание ще участва на събитие в Българския културно-информационен център в Скопие, на което ще бъдат раздадени ваучери за интернет образования на деца с увреждания, техните родители и преподаватели. 

В 11.30 часа ръководителят на Народното събрание ще беседва с ръководителя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери, по чиято покана е на посещаване в Скопие. След срещата ръководителите на парламентите на България и Република Северна Македония ще дадат изказвания за представителите на медиите. 

Председателите на законодателните институции на България и Република Северна Македония ще участват на откриването на изложбата " Сребърна Тракия “ в 13.00 часа в Археологическия музей на Република Северна Македония. Експозицията е проведена от Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките и в нея са показани 1700 експоната от 18 български национални, районни и общински музеи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР