Русенският политик и общественик Искрен Веселинов изрази възмущението си чрез

...
</TD
>Русенският политик и общественик Искрен Веселинов изрази възмущението си чрез
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Работят ли изобщо биофилтрите в Линамар?

Русенският политик и държавник Искрен Веселинов изрази възмущението си посредством пост в обществените мрежи. По негови думи биофилтрите, поставени през 2017 година на огромен замърсител на Русе, завода " Линамар ", от години не са въведени в употреба.

Ето какво написа той:

Министърът на ОСВ и огромна част от екипа му се срещнаха с общински съветници в Русе, с цел да дискутират екологичните проблеми на града ни. Похвално! Както самодейността, по този начин и напъните в посока да се навакса законодателния недостиг за регулация на миризмите.

Позволих си да изведа полемиката от територията на теорията и неразбираемото бъдеще. Един от дългогодишните и ясни проблематични замърсители е Линамар (Монтюпе). През 2017 ги задължихме да сложат биофилтри. Оказа се, че те от години не са въведени в употреба и работят в режим на “проби ". А работят ли въобще?

Очаквам отговора от Регионална инспекция за опазване на околната среда, които даже поеха ангажимент да спрат производството, в случай че получат подпомагане от други държавни институции. Защо не се е случило досега е различен въпрос…

Борбата Русе да диша чист въздух продължава!, написа Веселинов във Фейсбук.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР