Русенската детска градина Снежанка“ спечели проект по национална кампания Чиста

...
</TD
>Русенската детска градина Снежанка“ спечели проект по национална кампания Чиста
Коментари Харесай

Радост за най-малките, ще реновират тази детска градина

Русенската детска градина " Снежанка “ завоюва план по национална акция " Чиста околна среда - 2023 “. Той е на Министерството на околната среда и водите - Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (МОСВ - ПУДООС), а тематиката на плана, създаден от педагогическите експерти от детската градина, е " Природата е чудо “. За положителната вест оповестиха от Общината.

В рамките на осъществяването му ще се обнови дворът на детската градина, тревните площи ще бъдат облагородени, ще се построи нова площадка за игра и учене на мястото на неизползваемите пясъчници, и ще се възобновят амортизирани уреди.

Основната цел при осъществяване на дейностите е повишение на екологичната просвета на децата, придобиване на трайни привички в запазване на околната среда и оптимално образуване на средата за екологично влияние върху тях.

Очакванията са с осъществяването на плана да бъде засилен детският интерес към всички начинания с екологична устременост, свързани с една по-чиста среда за живот посредством разнообразни мероприятия.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР