Река Първенецка, известна още като Дерменка е пресъхнала напълно. Това

...
</TD
>Река Първенецка, известна още като Дерменка е пресъхнала напълно. Това
Коментари Харесай

Река Първенецка в Пловдив е пресъхнала напълно

Река Първенецка, известна още като Дерменка е пресъхнала изцяло. Това заяви кметът на регион " Западен “ в профила си във фейсбук. Той е сезирал способените органи за изгубването на водата в дребната река, която пресича западната част на Пловдив. Предстои инспекция то коритото на реката, с цел да се откри от кое място е отклонена водата, тъй като нагоре в Родопите реката си тече.

" Днес получих сигнал, че река Първенецка, известна още като Дерменка, е изцяло пресъхнала ", написа, допълвайки че се е уверил персонално на място и е сезирал регионалния шеф на Пловдив за изясняване на случая и предприемане на своевременни дейности.

" Получих увещание, че способените институции ще бъдат сезирани и казусът ще бъде позволен, за което благодаря на регионалния шеф за бързата реакция “, сподели още.

Река Първенецка е десен приток на река Марица. Извира на 1816м. н.в., на 500м западно от връх Модър (1992м.) в рида Чернатица на Западните Родопи под името Рибеново дере. Тече в посока север-североизток в дълбока, гъсто залесена котловина. След ДГС " Тъмръш “ (на мястото на заличеното село Тъмръш) се назовава Тъмръшка река. След устието на най-големия си приток Лилковска (Дормушевска) река навлиза в доста бездънен и хубав каньон.Преди село Храбрино излиза от каньона, а при село Първенец навлиза в Горнотракийската равнина, където коритото й е поправено с водозащитни насипи. Влива се отдясно на река Марица на 164 м.н.в., в западната част на Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР