Разрушаване на скалите на терена на бившия ресторант Ривиера на

...
</TD
>Разрушаване на скалите на терена на бившия ресторант Ривиера на
Коментари Харесай

Взривове на Бунарджика, правят нов жилищен комплекс с 240 апартамента

Разрушаване на скалите на терена на някогашния ресторант " Ривиера " на улица " Генерал Данаил Николаев " директно до остарелия винпром изправиха на нокти пловдивчани. " Взривяването на Бунарджика върви с цялостна мощ. Но не се тревожете, разрушаването на естествения феномен е изцяло законно! " - написа гневно-иронично пловдивчанка в групата " Пловдив - град за хората ", видя Plovdiv24.bg .

" Пловдив го взривяват! Буквално! Тепе по тепе ", " Пловдив на три тепета! " - написа в част от мненията. 

Член на групата насочва въпрос дали по този мотив " Зеленo придвижване " ще създадат запитване към Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерство на околната среда и водите, тъй като Законът за предпазените територии е в техния сектор.

" По тепетата се е работило и различен път с шашки. Предполагам, че атомните скривалища под Сахата, Небет тепе и Джамбаз тепе, тунела, са правени по сходен метод, само че след Марково тепе има съществено влияние върху скалните водни хоризонти под Бунарджика. Неслучайно оня извор, от който носи името си и хълмът, е пресушен. А виждайки до каква степен са стигнали, тези кубици канара костват задоволително да покрият немалка част от работата дотук " - отбелязва пловдивчанинът.

Взривовете са осъществявани през целия ден на 10 февруари от 8,00 до 17,00 часа. На указателната табела категорично е написано, че преди всеки гърмеж се подава еднократен сигнал със сирена. 

Всички дейности, свързани със гърмежи, са съгласувани с община Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи. Документите за този обект също са в огромна община, разяснява за медията ни кметът на регион " Централен ". 

Преди време в кметството са постъпвали сигнали за запрашаване и районните еколози се свързали със строителите да пръскат с вода. 

На въпросния терен до някогашната винарна е планувано да се построи жилищен комплекс с 240 жилището.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР