Районна прокуратура-Пловдив-Териториално отделение-Карлово наблюдава досъдебно производство за това, че в

...
</TD
>Районна прокуратура-Пловдив-Териториално отделение-Карлово наблюдава досъдебно производство за това, че в
Коментари Харесай

Мъж получи голямо наследство от брат си, съсед му го открадна

Районна прокуратура-Пловдив-Териториално отделение-Карлово следи досъдебно произвеждане за това, че в изискванията на продължавано закононарушение е ощетено лице, поверило имущество-парична сума, за ръководство от прокурист и от това са последвали обилни материални щети-престъпление по член 217, алинея 4, вр. алинея 2 вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че в с. Домлян, обл. Пловдив, 66-годишен мъж получил като завещание парична сума от брат си, умрял преди време. Той упълномощил негов познат-мъж на 67 година, който да го съставлява пред банковите институции и да ръководи парите му, в това число и да прави транзакции с банкова карта.  Пълномощникът се възползвал от дадената му опция и за интервала от юли 2023 година до края на февруари 2024 година изтеглил от сметката на потърпевшия 67-годишен мъж близо 100 000 лв..

При осъществена инспекция се открили неналичията от сметката на потърпевшия и бил подаден сигнал в полицията. Извършени са били процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура-Пловдив, като все още 40 000 лв. от парите са открити и ще бъдат възобновени на потърпевшия.

По досъдебното произвеждане се правят разпити на очевидци, назначени са експертизи и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР