През януари кметовете на Бургас и Поморие поискаха от Фрапорт

...
</TD
>През януари кметовете на Бургас и Поморие поискаха от Фрапорт
Коментари Харесай

Кметове рекламират Бургаския регион пред Wizz Air

През януари кметовете на Бургас и Поморие желаеха от " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД подпомагане за откриване на нови въздушни направления от и до Летище Бургас. Като продължение на тематиката през днешния ден се състоя нова среща, на която участва и Богдан Ферарио - управител развиване от Wizz Air. Освен и Иван Алексиев, участваха още Николай Димитров – кмет на Несебър, и Румен Кисьов – зам.-кмет на Созопол.

Действията на локалните управляващи са подбудени от недоволството на туристическия отрасъл, бизнес организациите и фирмите с задгранично присъединяване, разрастващи активност в района. Те се оплакват от цялостната липса на полети от/до Бургас през зимата.

Кметът Николов, подсилен от сътрудниците си, още веднъж изброи многочислените аргументи на Южното Черноморие да бъде обърнато повече внимание. През последните 2 години броят на хотелската база продължи да пораства, по едно и също време с интереса на туристите. Филиали на университети отварят порти в Бургас. Населението на района набъбна с към 20 000 души, които избягаха от войната в Украйна. Много нови предприятия заработиха тук. Непрекъснат е растежът в строителството на жилищни парцели. Апартаменти в Бургас купуват както жители на други страни от Европейския съюз, по този начин и българи, които работят там. Млади хора от Бургас, Стара Загора и обитаемоте места, ситуирани посред им на картата, учат отвън страната. В дните към Коледа или Великден, да вземем за пример, те са евентуални клиенти на авиопревозвачите. Вече близо 40 компании, разрастващи активност в ИТ и Аутсорсинг бранша, отвориха офиси и оперират в Бургас. Техните чиновници са младежи, които обичат да пътуват.

Градове като Бургас, Поморие, Несебър и Созопол имат хилядолетна история, забавни са, развиват богата културна стратегия, непрекъснато усилват броя на атракционите си. Тук има минерална вода, санаториуми, съвременни лечебни заведения, които могат да притеглят здравни туристи.

Поради всички изброени аргументи бургаските кметове упорстват, че Летище Бургас би трябвало и в месеците от октомври до май да предлага пътнически полети. А не както през последните години единствено карго полети.

съобщи, че има деклариран интерес от поданици на Полша и Израел, които биха летели до Бургас и през есенно-зимния интервал. Той се ангажира да беседва с кметовете на Ямбол, Сливен, Стара Загора и Хасково, с цел да се узнае настройката на жителите на тези общини дали ще им е най-удобно да употребяват точно бургаското летище, когато им се постанова да пътуват през зимата.

Предстои обмяна на данни, цифри, прогнози, а също по този начин и последваща среща сред бургаските кметове, концесионера на летището и представители на авиопревозвачите.

На днешната среща в Община Бургас участваха още основният изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД доктор Франк Кванте, шефът на Летище Бургас Георги Чипилски, както и Евелина Пулева – зам.-председател на БРТК.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР