През уикенда се състоя първата акция от Празник на квартала

...
</TD
>През уикенда се състоя първата акция от Празник на квартала
Коментари Харесай

Обновена площадка в акцията на Празник на квартала – Заедно в Здравец

През уикенда се състоя първата акция от " Празник на квартала - Заедно в Здравец ", финансирана от Общинска фондация " Русе – град на свободния дух “. Благодарение на самодейността децата от блокове 76, 77, 78, 79 и 80 в квартал " Здравец " към този момент ще играят на площадка, в чието боядисване и разчистване взеха присъединяване, оповестиха от Община Русе.

Най-малките дадоха инфекциозен образец на своите родители и съкварталци. Децата бяха дизайнери, бояджии и основни настоящи лица в акцията. С общи старания бяха събрани и изхвърлени няколко десетки чувала с боклуци. 

Кметският прокурист за квартала Димитър Йорданов извърши дребни поправки по оборудванията, с цел да ги приготви за освежаването. Заместник-кметът и ръководител на управителния съвет на Общинска фондация " Русе – град на свободния дух “ Златомира Стефанова също се включи в боядисването дружно със своето семейство.

Децата от ДГ " Детелина “ дружно със своите родители и учители също участваха в акцията, като почистиха и облагородиха дворното пространство на детската градина.

Фондацията провежда събитието " Празник на квартала “ за трети път /през 2020 година - в кв. " Средна кула “ и в кв. " Чародейка “ през 2022 година - кв. " Дружба “/ и задачата още веднъж е русенци да създадат нещо потребно за облагородяване на мястото, където живеят, както и да станат по-съзнателни и виновни към градската среда.

Акцията ще бъде последвана от още една – на 7 октомври, като за нея ще бъдат определени други региони от квартал " Здравец “ за разчистване и боядисване.

Кулминацията на събитията в квартал " Здравец “ ще бъде на 14 октомври /събота/ от 16 ч. на източния паркинг на Mall Rousse. Тогава са планувани занимания за дребни и огромни след привършване на дейностите, а входът за събитието е свободен.

" Празник на квартала - Заедно в Здравец " се реализира с финансовата поддръжка на " Холеман България “ ООД, " Тива Плюс “ ООД и " Оргахим “ АД.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР