През 2022 г. в Бургас е отбелязан спад в противообществените

...
</TD
>През 2022 г. в Бургас е отбелязан спад в противообществените
Коментари Харесай

В Бургас отбелязват спад в противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

През 2022 година в Бургас е маркиран спад в противообществените прояви, осъществени от малолетни и малолетни. За цялата минала година са установени общо 74 закононарушения спрямо миналата – 2021 година, когато са били 78. Тези данни са регистрирани от работата на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в Бургас.

Намалели са взломните и джебчийските обири, както и тези на МПС, осъществявани от малолетните, а домовите са с идентичен брой през двете години. Единствено леко завишение или по-скоро връщане на равнищата от 2019 година се следи в кражбите от магазини. От едвам 2 през 2021 година на 10 през 2022 година, като обяснението е обвързвано със затворените магазини през 2020 и 2021 година, поради противоепидемичните ограничения.

Преписките, свързани с насилия или телесна щета, през предходната година също бележат спад – 7, спрямо 9 през 2021 година Броят на противообществени прояви, като бягство от вкъщи, скитане, милостиня и приложимост на алкохол, се е запазил същият през последните две години – едвам 4. Завишение се вижда в закононарушенията, свързани с опиати – от 4 през 2021 година на 9 през 2022 година

През предходната година Комисията е провела огромен брой превантивни акции и образования – " Ваканция здравей, да играем безвредно “, " Пази детето в интернет “, " Академия за добротворци “, " Как се нареждам в интернет, увереното ми Аз “, " Кой е против мен в мрежата “, превантивна акция в границите на фестивал " Тийн Бум Фест “ – " Райско е да си млад! Балоните са за декорация “ и доста др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР