Представители на Йорданския университет за наука и технологии посетиха Русенския

...
</TD
>Представители на Йорданския университет за наука и технологии посетиха Русенския
Коментари Харесай

Русенският университет посрещна делегация на Йорданския университет за наука и технологии

Представители на Йорданския университет за просвета и технологии посетиха Русенския университет “Ангел Кънчев ". Проф. Яхия Тащуш и проф. Фади Несир Сджул от Йорданския университет за просвета и технологии в гр. Ирбид (вторият максимален град в Йордания с население към 2 млн. души) се срещнаха с академичното управление на русенското висше учебно заведение, предават от " РусеМедиа ". 

На срещата участваха ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, зам.-ректорът по интернационализация и информационна политика доцент доктор Десислава Атанасова и преподавателите в катедра “Телекомуникации " от Факултет “Електротехника, електроника и автоматика " доцент доктор Нина Бенчева – зам.-ръководител катедра по образователната активност, и доцент доктор Пламен Захариев – зам.-ръководител катедра по научната активност.

Акад.Белоев изрази удовлетворението си от досегашното доста положително партньорство по стратегия “Еразъм " сред двата университета. Той осведоми гостите, че сега в Русенския университет има 6 студенти от Йордания, като 4 от тях са от Йорданския университет за просвета и технологии, а двама са от университета в гр. Зарка.

Ректорът на русенското висше учебно заведение срещна йорданските преподаватели със структурата на университета, с опциите за образование в него, както и с неговата интернационална активност.

От своя страна гостите също показаха своя университет и неговата активност.

Бяха разисквани въпроси, свързани с разширение на обмена на студенти, задълбочаване на съдействието и реализирането му в разнообразни нови форми, в това число водене на онлайн курсове, присъединяване в партньорски докторски стратегии или образование на йордански докторанти в Русенския университет, взаимни научни планове с обща тема, конференции и симпозиуми.

Йорданският университет за просвета и технологии е упълномощен в следните области: Авиационна техника, Биомедицинско инженерство, Инженерна химия, Гражданско инженерство, Компютърно инженерство, Компютърни осведомителни системи, Компютърни науки, Електроинженерство, Индустриално инженерство, Машиностроене, Мрежово инженерство и сигурност, Нуклеарно инженерство, Софтуерно инженерство. Преподавателите в университета са 1749, а студентите са 27 012 души. Университетът има 13 факултета и прави образование в 46 бакалавърски стратегии.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР