Председателят на Българската социалистическа партия посети Пловдив днес. Лидерът на

...
</TD
>Председателят на Българската социалистическа партия посети Пловдив днес. Лидерът на
Коментари Харесай

Нинова в Пловдив: Ако този човек не беше убит, сигурно нямаше да разберем за връзките му със съдии и прокурори

Председателят на Българската социалистическа партия посети Пловдив през днешния ден. Лидерът на социалистите ще се срещне с управлението и актива на левицата в града под тепетата. Целта на визитата ѝ е почналата подготовка за идните избори за Европейски парламент.

" Обсъждаме настоящи политически въпроси, национални политически въпроси. Местни. Тук те ще споделят проблеми в Общинския съвет и наши вътрешнопартийни неща. В момента тече акция за номинации за подготовка за евроизборите от съществени партийни организации. Предстоят ни конференции, народен съвет за решение за евроизборите. Срещата е обща. Аз обикалям цялата страна. Миналата седмица бях в област Пловдив, а в този момент съм тук. Нищо изключително ", изясни Нинова.

И добави: 

" Не съм оптимист, че ще излезе цялостната истина по проблема " Нотариуса ", тъй като Висшият правосъден съвет, който преди време е бил осведомен за част от случилото се, е същият и сега. Тогава не са подхванали никакви ограничения. Инспекторатът към Висшия събеден съвет е същият, както и тогава. Съдебната реформа не докара до това КПКОНПИ като комисия същински да проработи. Въпреки че със закона се раздели на две, тя де факто не е разграничена, няма ново управление и този орган е блокиран.

Когато избухна абсурдът с КТБ, Гешев сподели на една конференция, че има политици, които са взимали чували с пари от КТБ. Като ти го каже прокурор това, значи е правдиво, особено прокурор по делото. Оттогава до в този момент персонално аз съм описала най-малко 4 писма. Извадете политиците. От трибуната на Народното събрание съм го питала " Кои са политиците? ". Това до момента в който не стане ясно, нищо няма да стане. Ще се сменят съдии и прокурори. Задкулисните играчи ще си дърпат конците, ще си поставят комфортните хора. Какво е смяната в конституцията?

Политическо преодоляване на прокуратурата. Как може по-голяма част от прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет да се избира от това политическо болшинство, което сега ръководи? Така записано в конституцията, е явно, че по този начин ще бъде зависещ политическият орган. 

Мислите ли, че Нотариуса е единственият и връзката с него ще се прекъсне, или ще се откри заместител - негов или сподвижник негов? Сам ли е бил? 

Не мога да предсказвам. Сигурно има още такива групи. Първо беше Пепи Еврото с Осемте джуджета, след това Нотаруса със SS клуба. Сигурно има още. Ако този човек не беше погубен, несъмнено нямаше да разберем за връзките му със съдии, за натиска му върху съдии и прокурори. Подозирам, че има още такива лобистки групи, които са завладели съдебната система.

Кой политици от кои партии са обвързани с този проблем? 

Не знам, да излязат прокурори, съдии, следователи, Висш съдебен съвет, парламентарна комисия и да приказват. Мисля, че без политически чадър нищо от това, което виждаме, не може да съществува в събедната система. Кои са не знам. Ако се извадят - има късмет да се промени обстановката. Ако се скрият и се извадят двама-трима съдии и прокурори - до идващия път за жалост ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР