Повишава се заболеваемостта от респираторни инфекции и грип и в

...
</TD
>Повишава се заболеваемостта от респираторни инфекции и грип и в
Коментари Харесай

УМБАЛ Пълмед: При симптоми задръжте детето за наблюдение у дома

Повишава се заболеваемостта от респираторни инфекции и грип и в Пловдив. Това удостовери за plovdiv24.bg от практиката си и доктор Tаня Данева, шеф на Детско поделение в УМБАЛ " Пълмед “. Педиатърът разяснява, че от над месец в Отделението нямат свободни кревати.

" Изписваме и незабавно одобряваме нови деца. В момента в Отделението се лекуват дечица наранени от цялата палитра зимни вируси. Доминиращата симптоматика е породена от респираторни вируси, засягащи горните и долни дихателни пътища с изява на хрема, кашлица и температура и техните затруднения, заради което се е наложило и болнично лекуване. Прави усещане, че най-малко досега, по-уязвимата група деца са тези на възраст от 0 до 5г. Именно при тях най-често се постанова хоспитализация във връзка на затруднения и ни търсят с пневмония, тежки ларингити, бронхиолити и други, породени от грип А, парагрип, и респираторно-синцитиален вирус “.

Д-р Данева поучава при първи признаци детето да се задържи вкъщи за наблюдаване от родителите, с цел да се подхващат бързи и съответни ограничения и да не се стига до затруднение на положението, а и да не заразяват другите деца.

" Децата да се хранят рационално и пълноценно, приемайки повече зеленчуци и плодове, богати на витамини, повече течности, течна храна. При по-често боледуващите деца предлагам и спомагателен банкет на витамини и имуномодулатори. При опция, до момента в който към момента времето разрешава, да се разхождат навън, без контакти с заболели деца и възрастни, да прекарват по-малко време пред екранни устройства и да имат задоволително време за пълностоен сън. При признаци наложително да се потърси консултация с ОПЛ и/или педиатър “, поучава доктор Данева.

Педиатърът разяснява, че дневно амбулаторно през кабинетите на експертите педиатри в ДКЦ " Пълмед “ минават за обзор десетки деца. Също толкоз натоварена е и практиката на общопрактикуващите лекари-педиатри с кабинети в " Пълмед “.

От лечебното заведение обръщат внимание, че в Спешно поделение на УМБАЛ " Пълмед “ също се правят неотложни прегледи на деца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР