Политическа партия ГЕРБ - Пловдив излезе декларация относно казуса за

...
</TD
>Политическа партия ГЕРБ - Пловдив излезе декларация относно казуса за
Коментари Харесай

ГЕРБ за Водната палата: Искаме незабавно спиране на този ненужен и вреден за Пловдив проект!

Политическа партия ГЕРБ - Пловдив излезе декларация по отношение на проблема за план за пробив до Водната плата.  Plovdiv24.bg  го разгласява без редакторска интервенция:

Уважаеми господин Председател на Общински съвет- Пловдив,

Уважаеми господин Кмет на Пловдив,

Уважаеми сътрудници,

Госпожи и господа,

Пловдив е античен град. Един от най-старите живи градове в света. Пловдив е и съвременен град. Град, който съумя на фона на отрицателната демографска картина и нехомогенното развиване на страната да се трансформира в желано място за живот. Икономически атрактивен, културна столица, град с будни жители.

Политическа партия ГЕРБ през своите управнически мандати интензивно участваше в надпреварата сред Пловдив и останалите градове. Състезание за вложения, хора и несъмнено за качествена среда за живот. Пловдив завоюва. Пловдив увеличва популацията си. Все повече хора избират града ни като място, в което да живеят, работят и отглеждат децата си.

Това основава провокации към всички нас, участници в локалното самоуправление. Предизвикателства и отговорност. Внимание към всеки подробност. Понякога неразбираеми и незначителни привидно решения, носят десетилетия изгоди или вреди. Задават път и посока, от които от време на време е мъчно да се върнем. Днес сме на подобен кръстопът.

Град за хората или град за колите? Политическа партия ГЕРБ има явен отговор. В управническите ни мандати Пловдив стана най-привлекателният за пешеходно придвижване град в България. Капана, Цар Симеоновата градина, Стария град заживяха нов живот. Пловдив се трансформира в града с най-развита велоалейна мрежа. Разширяваха се тротоари за сметка на пътното платно на улици, като Отец Паисий и Хр. Г. Данов. Създаде се парковата среда на бул. " Марица – юг “.

Превръщането на бул. " Марица-юг “ от неугледна и прашна паважна улица до прелестна крайречна зона, бе нелека задача. Но успяхме! За нас това е образец, по който би трябвало да се трансформират крайречните зони в града ни. Пространства, изпълнени с детски смях.

Разсичането на градската тъкан е рисковано решение с дългогодишни последствия. Последствията от такова разрязване могат да се видят в подлеза на ул. " Гладстон “. Проекти, с сходен тип и мащаб, би трябвало да бъдат добре аргументирани от към изгоди, общоприети и с ясно обоснована цел, в посока възстановяване качеството на живот. И най-много, ориентирани към хората.

Идеята за този план започва в един от мандатите на ГЕРБ заедно с десетки други. Но след деликатна преценка-анализ се разбра, че не е уместен нито за хората, нито за трафика. Защото вместо да взема решение проблеми, той основава такива.

Проектът за пробив на Водната палата не дава отговор на нито един мотив, кореспондиращ с политиките на развиване на град Пловдив, като град за хората, провеждани повече от 10 години от Политическа партия ГЕРБ.

Инициирахме тази изключителна сесия с ясното схващане, че обществото би трябвало да знае всички обстоятелства и условия към започнатото строителство. Да разбере за изгодите и загубите за града.

Време е да се спре криенето зад този или оня и да се види ясно кои седят и поддържат това незадоволително обосновано и нездравословно за града решение.

Има моменти, в които ясно би трябвало да се определиш от коя страна на историята заставаш. На страната на хората или на страната на политическата хамелеонщина. Днес е подобен миг!

Политическа партия ГЕРБ е на страната на своите правила и политики за развиване на нашия град. Политическа партия ГЕРБ е на страната на верните за града решения. Искаме неотложно прекъсване на този непотребен и нездравословен за Пловдив план!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР