Победители от конкурса Слави Шкаров“ поставят пиеси в ДТ Сава

...
</TD
>Победители от конкурса Слави Шкаров“ поставят пиеси в ДТ Сава
Коментари Харесай

Победители от конкурса Слави Шкаров поставят пиеси в ДТ Сава Огнянов

Победители от състезанието " Слави Шкаров “ слагат пиеси в държавна такса " Сава Огнянов “. В театъра започнаха подготовките на " БиФем " - по пиесата на Людмила Петрушевска. Режисьор на спектакъла е Ростислав Георгиев, а в функциите са Ясена Господинова /Би/ и Ивана Керанова /Фем/. Филмът " Есенна соната “ на Бергман предизвика Петрушевска да напише през 80-те години на предишния век пиесата " БиФем “. По това време тя живее в Швеция и предлага текста на обичаната актриса на Бергман - Лив Улман. Следва сполучлива режисура в Шведския Кралски Театър.

Ростислав Георгиев е победител в състезанието за млад сценичен режисьор " Слави Шкаров “ през 2022 година. Той завоюва правото да сложи пиеса по собствен избор на сцената на държавна такса " Сава Огнянов “. Премиерата се чака в края на април.

Работа стартира и режисьорът Ева Данаилова, която завоюва " Слави Шкаров “ през 2023 година. Нейната авторска интерпретация " Емоции от първа нужда “ по “Страх и бедност на Третия Райх " от Бертолд Брехт бе безапелационният избор на журито и взе вота на публиката и актьорите. Режисьорското решение беше миниатюрите от пиесата на Брехт да бъдат комбинирани с текстове от самите артисти. Ева Данаилова бе удостоена с Плакет " Слави Шкаров “ и Награда на публиката.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР