По последни данни на Градини и паркове над 80 са

...
</TD
>По последни данни на Градини и паркове над 80 са
Коментари Харесай

Директорът на ОП Градини и паркове си изми ръцете със строителите за лошото състояние на дърветата в Пловдив

По последни данни на " Градини и паркове " над 80 са към този момент получените единствено през днешния ден сигнали за паднали дървета и клони от мощния вятър в Пловдив. Директорът на общинското дружество съобщи, че екипите работят без прекъсване. За да се навакса със събирането на всичката паднала растителност, с удължено време ще се работи и в идващите дни.

Благодарение на бързата реакция на Общинска полиция и " Градини и паркове " е предотвратена заплахата от пътнотранспортно произшествие на бул. " Найчо Цанов ". Там огромна топола се беше наклонила върху прилежаща на нея и едвам се крепеше да не се стовари върху пътното платно. След малко прекъсване на придвижването дървото е бутнато с преден товарач в прилежащо пространство, където да бъде обработено.

Премахнато е също рисково дърво на ул. " Ладога " 7 до детска ясла " Палечка ", застрашаващо преминаващите по тротоара деца и родители.

Предстои работа на екипите и по последно получените сигнали за паднали дървета на ул. " Мали Богдан " 44, " Милеви скали " 19, бул. " Копривщица " 11, зад блока на бул. " Христо Ботев " 27, ул. " Киев " 1, 3, 5 и др. 

По мотив неспиращите запитвания за какво толкоз доста очевидно здрави и разлистени дървета не са удържали напразно Козарев още веднъж разясни, че главната причина са болести на кореновата система, породени от изкопни действия по тротоари и в междублокови пространства за превозване на тръби, кабели и друга подземна инфраструктура. 

Според него е безусловно неотложно да се направи настояща паспортизация на всички дървета в Пловдив, каквато към този момент има единствено в регион " Северен ". 

" Пловдив е единственият огромен град в България без административна конструкция " Зелена система ". Тя би трябвало да има категорично вменено право да съгласува и управлява всеки инфраструктурен план в частта, обвързвана с растителните типове. Едва тогава ще имаме задоволително данни, които да ни разрешат превантивни дейности във форсмажорни обстановки като тази от през днешния ден и през вчерашния ден ", счита Козарев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР