пл. Тройката N1Тук има:Отбелязването на професионалния празник на българския лекар

...
</TD
>пл. Тройката N1Тук има:Отбелязването на професионалния празник на българския лекар
Коментари Харесай

Над 500 бургаски медици ще бъдат поздравени по повод Деня на българския лекар

пл. " Тройката " N1

Тук има:Отбелязването на професионалния празник на българския доктор – 19 октомври и Ден на св. Иван Рилски Чудотворец ще стартира през днешния ден от 11.00 часа с откриването на монумент на доктор Живко Радев, като знак на благодарност към бургаските медици, които изгубиха живота си по време на коронавирусната пандемия. Мястото, където ще бъде повдигнат монумента, е в Морската градина, против бл. 16 в ж.к. " Лазур “.

В 19.00 часа в залата на Културен дом на НХК ще стартира и тържественият концерт-спектакъл, който ще бъде специфичен привет за бургаските лекари. Той ще бъде подарък и знак на благодарност от Община Бургас във връзка професионалния им празник.

На празничното събитие, което ще се организира под надпис " Благодарим ви, бургаски лекари! “, ще участват близо 500 доктори от всички лечебни заведения, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас. За атмосферата до началото на спектакъла ще се погрижат музикантите от Бургаския духов оркестър.

Гостите ще бъдат посрещнати в 18.30 часа от студентите от Факултета по медицина към Университет " Проф. доктор Асен Златаров “, които ще им връчат специфична значка с лика на техния настойник – св. Иван Рилски. Почит ще бъде отдадена и на знакови имена и доайени на бургаското опазване на здравето, които също ще участват на тържествения концерт.

В концерта ще вземат присъединяване едни от най-обичаните бургаски реализатори – Тони Димитрова, дует " Бургас “, вокално трио " Deja VU “, Клуб по спортни танци " Бургас` 75 “, хорова школа " Милка Стоева “ към Младежкия културен център, ВГ " Изгревчета “ и Стефан Диомов.

Специален привет към присъстващите в залата ще насочи и доктор Лорис Мануелян с авторската ария, трансформирала се в химн на българското опазване на здравето – " Моята молитва “.

На сцената ще се качат още лекарите-музиканти от GP band – доктор Петко Желязков, доктор Николай Ферфериев и доктор Велимир Медаров, както и лекари-поети, които също ще поздравят сътрудниците си за празника. За празничния театър е готова и прожекция на филм, който ще показа бургаските лечебни заведения.

В ролята на водещи на грандиозния театър ще бъдат обичаната на всички Тони Димитрова и ръководителят на Постоянната комисия по просвета в Общинския съвет Веселин Пренеров.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР