Петима осемнадесетгодишни младежи от Бургаска област имаха възможността да обиколят

...
</TD
>Петима осемнадесетгодишни младежи от Бургаска област имаха възможността да обиколят
Коментари Харесай

Бургаски младежи в инициатива на ЕС

Петима осемнадесетгодишни младежи от Бургаска област имаха опцията да обиколят Румъния гратис с железопътен превоз, включвайки се в план на Фондация " Шанс за децата и природата на България “, обвързван с самодейността DiscoverEU по стратегия Еразъм+.

Целта на плана беше младежи от дребни обитаеми места в Бургаска област и без опит в пътуванията в чужбина да посетят и опознаят друга европейска страна.

В интервала 6 – 11 септември те видяха Парламента и Стария град в Букурещ, посетиха Природонаучния музей, разходиха се по крайбрежната алея на Констанца, разгледаха Черната черква в Брашов, видяха Крайова. Участниците получиха убеденост при пътешестване отвън България без родители, сътвориха доста нови другарства, покачиха своите на практика умения по обмисляне и образуване, работа в екип, ръководство на времето и взимане на решения.

Пътуването имаше за цел и да възпита отношение към опазването на околната среда, употребявайки железопътния превоз като най-екологичен подобен, а младежите носеха бутилки за вода за многократна приложимост и рециклиха на обособените места. В Брашов участваха и на събитие за запазване на горите от пластмаса.

Пътуването се реализира по план " Да открием дружно Европа “ по Програма Еразъм+, финансиран от Европейски Съюз.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР