Пъстро шествие мина по Главната на Пловдив днес, видя репортер

...
</TD
>Пъстро шествие мина по Главната на Пловдив днес, видя репортер
Коментари Харесай

Продавачи по Главната извадиха телефоните, за да снимат зрелище

Пъстро шествие мина по Главната на Пловдив през днешния ден, видя кореспондент на Plovdiv24.bg . " Сърце, душа – за театъра! ". Това скандираха под звуците на барабани възпитаници от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в центъра на града под тепетата. По този метод те означиха Деня на театъра.

Зрелищното шествие накара мнозина да излязат от комерсиалните обекти по центъра и да ги гледат с любознание. " Кой в този момент е номер едно? Кадрите са номер едно " скандираха също младежите.

Световният ден на театъра се отбелязва от 1962 година по самодейност на Международния сценичен институт (International Theatre Institute ITI). Датата е 27 март, тъй като на този ден се открива сезона на " Театър на нациите " (Theatre of Nations).

От този ден, всяка година, един от методите на отбелязване на празника е бележит актьор да насочи своето годишно обръщение. За първи път през 1962 година това прави Жан Кокто (френски стихотворец, публицист, дизайнер, художник, ваятел и режисьор).

Театърът е едно от най-древните всред 7-те изкуства. Разпространено е във всички култури на света и има собствен повсеместен език. Театърът има несравнимо органично наличие измежду нас, има тази непосредствена връзка, която влияе интуитивно и каквито форми да приема, ще има своето място в живота ни.

Посланието на Световния ден на театъра нормално се превежда на над 50 езика, популяризира се по медии и се чете преди режисура, в случай че по този начин реши съответният спектакъл.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР