Първата жалба, която постъпи в днес в РИК-Бургас, сигнализира за

...
</TD
>Първата жалба, която постъпи в днес в РИК-Бургас, сигнализира за
Коментари Харесай

РИК-Бургас се разпореди по жалба за кмет, регистриран като застъпник

Първата тъжба, която постъпи в през днешния ден в РИК-Бургас, алармира за нарушаване на изборното законодателство от страна на кмета на айтоското село Черна могила, съобщи кореспондент на " Фокус ". В нея се показва, че той е регистриран като покровител на кандидатска листа. 

" Юсеин Юсеин Юсеин е настоящ кмет на селото. Същият обаче е регистриран и като покровител на кандидатската листа. Съгласно чл.3, ал.3 от Изборния кодекс: " Едно лице не може да взе участие допълнително от едно качество в един тип избор – претендент, наблюдаващ, покровител, представител на партия, коалиция или предприемчив комитет, член на предприемчив комитет, член на изборна комисия, анкетьор, компаньон и друго сходно ", се показва в жалбата. 

 

След инспекция по подадения сигнал РИК – Бургас заличи Юсеин Юсеин от регистъра на покровителите по кандидатски листи. 

" В претекстовете на Решението в детайли е разказано, че кметовете са от кръга на лицата, директно ангажирани с изборния развой и като такива не могат да вземат участие и в друго качество при подготовката и провеждането на изборите, в съответния случай като покровител, който подкрепя и съставлява ползите на претендентите в кандидатските листи на партиите, обединенията и инициативните комитети пред държавните и локалните органи, публичните организации и изборните комисии ", показват от РИК-Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР