Падащи бетонови късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с

...
</TD
>Падащи бетонови късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с
Коментари Харесай

Областният управител поиска авариен ремонт на Карловския надлез в Пловдив

Падащи бетонови парчета и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с високо напрежение и изцяло недобро положение на надлеза на Карловско шосе в Пловдив. Това установи регионалният шеф на област Пловдив доктор инж., който през днешния ден дружно с специалисти от администрацията извърши ревизия на жп линия под надлеза по сигнал на шефа на " Железопътна секция - Пловдив ".

" По това трасе всекидневно минават десетки пътнически и товарни влакове и има риск падащите парчета да ги обиден. Това заплашва живота и здравето на пасажерите и машинистите, както и целостта на жп инфраструктура “, заяви  доктор Зюмбилев. Той прикани Община Пловдив, която e притежател на оборудването,  да предприеме незабавни дейности за обрушване на компрометирания бетон и мазилка в зоната на жп линията и за подсилване на висящите елкабели. Според него е належащ повсеместен ремонт на пътното оборудване, какъвто не е юридически от неговото изграждане през 60-те години на предишния век.

" Изпратили сме две писма до кмета на Пловдив с това искане, само че няма отговор. Разговарях с отрасловия заместник-кмет, който ме увери, че ще подхващат неотложно обезопасяване на сектора, само че общината не разполагала със средства за цялостна реорганизация на надлеза “,  разяснява още регионалният шеф.

Областна администрация – Пловдив ще окаже подпомагане при осъществяване на нужните дейности за обезопасяване и ремонт на пътното оборудване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР