От юли 2022 г. до септември 2023 г. бюрата по

...
</TD
>От юли 2022 г. до септември 2023 г. бюрата по
Коментари Харесай

Стотици, търсещи работа, посетиха кариерен форум в Пловдив

" От юли 2022 година до септември 2023 година бюрата по труда задействаха нови 44 680 неактивни лица, от които 26,7% в никакъв случай не са работили. 20 340 от тях започнаха работа през последната година и половина. Продължаваме да активираме и устройваме на пазара на труда все още с плановете " Започвам работа “, Компонент 1 " Активиране “, " Младежка заетост+ “ и " Родители в претовареност “ по П РЧР 2020-2027, както и с ограниченията и стратегиите, финансирани от държавния бюджет “, с тази равносметка изпълнителният шеф на Агенция по заетостта Смилен Вълов даде начало на кариерния конгрес в гр. Пловдив, проведен в границите на акцията " Да работиш (е) крепко! “, оповестяват от Агенцията по заетостта.

Министърът на труда и обществената политика също приветства самодейността да се проведат 84 събития за активиране единствено за месец. Тя изрази увереност, че точно близкото партньорство сред държавните институции, работодателите и търсещите работа е основно за решаването на главните провокации, които стоят пред пазара на труда в нашата страна. " Решаваща роля за превъзмогване на дефицита на фрагменти има включването на пазара на труда на повече млади и стопански неактивни хора. Те са един сериозен неосъществен капацитет от работна мощ и тяхното активиране е  особен приоритет за Министерството на труда и обществената политика “, съобщи тя.

Близо 500 бяха търсещите работа, които посетиха втория кариерен конгрес от акцията " Да работиш (е) крепко! “, проведен от Агенция по заетостта в Пловдив. 34 основни работодатели от разнообразни сфери на стопанската система – машиностроене, лека индустрия, преработваща индустрия и промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, превоз, търговия и услуги, IT технологии и връзки и други  се възползваха от опцията за пряк контакт с участниците и организираха 395 изявленията и съвещания, с цел да намерят подобаващи фрагменти за своите екипи. Така близо 80% от присъстващите съумяха да се ориентират към подобаващи за тях работни места.

По време на проведения Work Shop eксперти от бюрата по труда показаха пред участниците във форума забавни подходи за подготовка за изявление, основаване на CV, писане на мотивационно писмо и обърнаха внимание на основните моменти за сполучливо показване пред шеф. Темите бяха изключително подобаващи за огромния брой младежи, които участваха на събитието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР