Остават 12 дни за подаване на декларациите за облагане на

...
</TD
>Остават 12 дни за подаване на декларациите за облагане на
Коментари Харесай

Над 54 000 души в Бургаско обявиха доходите си пред НАП

Остават 12 дни за подаване на декларациите за облагане на приходите на физическите лица, получени през 2022 година До този миг над 54 000 души са заявили приходите си пред Национална агенция за приходите Бургас. Близо 80 % от декларациите са подадени по електронен път с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф (КЕП). Над 2000 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а близо 10 000 са ги подали в офисите на приходната организация в Бургас, Ямбол и Сливен.

В народен мащаб близо 500 000 души са оповестили пред Национална агенция за приходите приходите си за 2022 година Над 80 % са заявилите по електронен път, други близо 15 000 са изпратили формулярите си по пощата, а 83 000 са предпочели да ги подадат на място в офис на Националната организация за приходите.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили през 2022 година приходи от възнаграждения, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца на прихода. Земеделските стопани и лицата, които през предходната година са получили приходи от наем или от продажба на имущество, също би трябвало да попълнят формуляра. В декларацията се показват и някои облагаеми с финален налог приходи от чужбина, като дивиденти и ликвидационни дялове, парични и предметни награди от игри, от надпревари и състезания, които не са предоставени от шеф или възложител и други

Срокът за обявление и заплащане на налога по годишните данъчни заявления е 2 май, защото 30 април е почивен ден.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР