Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Ангел Георгиев, на 41

...
</TD
>Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Ангел Георгиев, на 41
Коментари Харесай

Започва делото за убийство след пиянски запой в пловдивско село

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Ангел Георгиев, на 41 година Той е предаден на съд за това, че на 04.09.2022 година в землището на с. Милево, обл. Пловдив, е предизвикал по несъобразителност гибелта на 46-годишния Огнян Йорданов, в резултат на съзнателно нанесени леки телесни повреди, част от които са предизвикали разстройство на здравето, а други  - болежка и страдалчество – закононарушение по член 124 алинея 1 прочие 3 вр. член 130 алинея 1 и алинея 2 от Наказателния кодекс.

Ангел Георгиев и Огнян Йорданов живеели в с. Милево, обл. Пловдив. Те се познавали и били в доста положителни връзки. На 3 септември 2022 година в селото се провеждал събор. Двамата и техни другари отишли там и използвали алкохол.  В късните часове се отправили към дома на Ангел Георгиев, с цел да продължат да се черпят. Преди да влязат зародило сдърпване в групата Огнян Йорданов бил ударен, след което извадил нож и това подразнило Ангел Георгиев.

Под въздействие на изпитото количество алкохол  той почнал да нанася удари с ръце и крайници по тялото на Огнян Йорданов. Пострадалият паднал на земята, а групата влезнала в къщата на Ангел Георгиев. Малко по-късно непосредствен до компанията също се насочил към дома на Ангел Георгиев. Той видял падналия мъж и съобщил на другите. Ангел Георгиев и новопристигналият решили да реалокират потърпевшия, като за задачата го натоварили в микробус, закарали го до стадиона в селото, оставили го там и се върнали в къщата на Ангел Георгиев. На 4 септември 2022 година сутринта преминаващ около стадиона мъж подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали полицейски и медицински екипи, които установили гибелта на Огнян Йорданов.

Установено е, че Ангел Георгиев е направил действието по непредпазливост  т.е. не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици  - гибелта на потърпевшия, само че е бил задължен и е могъл да ги планува.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР