Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми В.Д., на 35

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми В.Д., на 35
Коментари Харесай

В Пловдив арестуваха трима с наркотици за близо половин милион лева

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени В.Д., на 35 година, К.Б., на 51 година, турски жител, и Д.Д., на 65 година, за това, че на 26.01.2024 година, в Пловдив, в съучастничество, като съизвършители, без съответно позволение са държали високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери – марихуана, с общо  тегло 20013,75 грама на обща стойност 400 275 лв., за разпространяване – закононарушение по член 354а, алинея 2 пр.4 вр. алинея 1 пр.4 вр.чл.20 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 26 януари 2024 година, в Пловдив, на паркинг, е била осъществена инспекция от чиновници на ГДБОП на лек автомобил, марка " Ситроен “, ръководен от Д.Д. При осъществените след това процесуално-следствени дейности - оглед на местопрестъпление и претършуване и изземване, покрай колата и в нея, са били открити и конфискувани 3 полиетиленови сака, в които имало 40 полиетиленови пакета, увити в тиксо.

Съгласно направената в хода на досъдебното произвеждане химическа експертна информация инкриминираното вещество е марихуана с общо чисто тегло  20013,75 грама на обща стойност 400 275 лв., което покрива квалифициращия симптом в изключително огромни размери.

По досъдебното произвеждане са осъществени дейности по следствието и са събрани доказателства за съпричастността на тримата обвинени към действието.

В.Д., К.Б. и Д.Д. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ с непосредствено тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР