Общо 6 са случаите на упражнена агресия спрямо служители на

...
</TD
>Общо 6 са случаите на упражнена агресия спрямо служители на
Коментари Харесай

В Бургаско: 6 случая на агресия към служители на Спешна помощ само от началото на годината

Общо 6 са случаите на упражнена експанзия по отношение на чиновници на Спешна помощ в област Бургас от началото на тази година. Това заяви за " Фокус " зам.-директорът на ЦСМП- Бургас доктор Димитър Желязков. Той изясни, че при множеството се касае за вербална експанзия и отправени закани към лекарите и водачите на коли за спешна помощ. 

" Често се случва в малцинствените квартали. Аз не съм индивидът, който би трябвало да каже какво би трябвало да се промени, само че очевидно това, което се прави досега, не дава резултат. Нещата не престават по същия метод - репортаж след репортаж. Трябва да има по-големи санкции. Обществото може да има доста огромни упования от нас, само че да ни бият на всяка крачка към този момент става доста. Зловещо е, тъй като експанзията не е провокирана ", съобщи доктор Желязков. 

Според него това е една от аргументите, заради които службата в Спешна помощ не е привлекателна за медицинските експерти. " Имаме паник бутони, които стоят на вратовете, имаме таблети в санитарния автомобил, настрана имаме телефон, обвързван към 112. И какво от това? Пак се случват сходни неща ", добави зам.-директорът.  

Припомняме, че през вчерашния ден бе обявено за с нанесен побой над водач на кола за спешна помощ в Руенско.  " Състоянието му към този момент е положително, индивидът обаче е доста изплашен. Преживял е комоцио и контузията му се отразява. Няма счупвания, само че са му нанасяни удари. Контктен е и съответен е ", уточни доктор Желязков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР