Общинските съветници от Родопи гласуваха против предложението за провеждане на

...
</TD
>Общинските съветници от Родопи гласуваха против предложението за провеждане на
Коментари Харесай

ОбС Родопи гласува против референдума в Белащица

Общинските съветници от " Родопи " гласоподаваха срещу предлагането за осъществяване на референдум за обособяване от общината и присъединение към прилежащата община Пловдив. Само 8 съветници се оповестиха " за ", 12 гласоподаваха " срещу " и 6 " въздържал се на, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В предлагането се показва, че желаната дата за локалния референдум е 23 юли, а въпросът към жителите е: " Искате ли с. Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община Родопи и да се причисли към община Пловдив? ".

" Всяко зло за положително. Посочената дата 23 юли не беше най-удачната, тъй като е в разгара на лятото. Винаги сме казвали, че най-хубавият вид е 2 в 1 - референдум дружно с избори, с цел да няма разхищение на обществени средства " - разяснява Павел Гимишев, ръководител на ИК " Стоп на кариерите в Белащица ".

След решението на Общински съвет " Родопи " следва регионалният шеф да насрочи дата за референдум. По същия метод беше процедирано преди време за Ягодово, което мина през сходна процедура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР