Общинските съветници на БСП - Пловдив напускат партията. Заедно с

...
</TD
>Общинските съветници на БСП - Пловдив напускат партията. Заедно с
Коментари Харесай

Срив в БСП - Пловдив, общински съветници напускат столетницата

Общинските съветници на Българска социалистическа партия - Пловдив напущат партията. Заедно с тях си потеглят и още 109 членове на Българска социалистическа партия в града под тепетата, това заяви ръководителят на групата общински съветници от " Автентична лява Българска социалистическа партия " по време не конференция, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Припомняме, че групата на Българска социалистическа партия в пловдивския общински съвет се преименува през юли 2022. Тогава смяната беше обявена по време на съвещание на Общински съвет - Пловдив, а единият от претекстовете, който беше бележит тогава, е общият претендент за кмет на Българска социалистическа партия и Демократична България на локалните избори в Нова Загора. 

" Раздялата с Нинова е единственият метод да пазиме левите гласоподаватели ", уточни Радев. " Напускаме Българска социалистическа партия на Нинова, само че оставаме леви във вижданията си и посочи, че той персонално си потегля обиден след нападки по негова адрес, макар 35 години участие в партията. 

От своя страна Ангел Иванов, който е член към този момент 46 години уточни, че да остане в партията на Нинова, граничи с това да остане с тези, които лъжат, приватизират и крадат.

" Загубихме образа си на бранител на служащите, на интелектуалците, на нуждаещите се. Българска социалистическа партия беше превзета от някогашни членове на Съюз на демократичните сили, инакомислещите са наказвани, даже изключвани, обезличихме се ", това пък уточни Тодор Стоилов и конкретизира, че не желаят да участват в убийството на Българска социалистическа партия.  " Искаме здрава социалистическа партия. В момента сме лимитирани да можем да работим съгласно правовия законов ред вътре в партията, по тази причина ще работим отвън нея.

В началото на конференцията прочете декларация с претекстове за овакантяване, а точно: възбрана на свободно изложение на мнение, противоуставно изключване на социалисти, репресии, нагласени конгреси.

" В началото бяхме самотни, само че в този момент приказваме за резистентен модел, защото и други напускаха. Свидетели сме на разпра, предателство на геостратегическите хрумвания на България, неуместните гласове са наречени кариеристи и олигарси. В партията липсва морал и царят порочни практики, Българска социалистическа партия стана трапезна групировка, подготвена за присъединяване в безпринципни обединения, експлоатирани за персонални цели ", се споделя в текста на декларацията

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР