Община Пловдив и ЕКОПАК България ще стартират съвместна кампания ЕКО

...
</TD
>Община Пловдив и ЕКОПАК България ще стартират съвместна кампания ЕКО
Коментари Харесай

Събират разделно отпадъците от заведенията в Пловдив

Община Пловдив и ЕКОПАК България ще започват взаимна акция " ЕКО звезди “ за разделно събиране на боклуци от опаковки на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове от заведения. Това стана ясно по време на среща сред зам.-кмета по екология Анести Тимчев и управлението на ЕКОПАК България.

Целта е да се спестят хиляди пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на природата. Те са изцяло рециклируеми и могат да се трансфорат в нови опаковки, артикули за бита или даже облекла. Кампанията се организира под надпис " Рециклирай в твоето заведение! Бъди измежду първите ЕКО звезди в България! “ и започва пилотно през 2023 година в Община Пловдив, Столична Община и Община Бургас. Идеята е да бъде подтикван дребният бизнес, а чиновниците да бъдат посланици на еко идеята на преработването със своя персонален образец.

В момента тече подготовка и набиране на първични поръчки за включване в акцията. Организаторите от ЕКОПАК споделят, че даже на този прелиминарен стадий значително заведения към този момент са декларирали интерес да се включат в самодейността. Тези които към момента не са, могат да получат повече информация и да го създадат на www.ecopack.bg/eko-zvezdi.

В " ЕКО звезди “ могат да вземат участие образователни заведения, питейни заведения, нощни заведения, кафенета, заведения за бързо хранене, заведения за хранене, фитнеси и събития навън, на чиято територия се употребяват обилни количества питиета в пластмасови бутилки и алуминиеви кенове. ЕКОПАК ще даде безвъзмездни съдове и транспортиране от място и ще включи всички участващи заведения в първата онлайн  платформа на еко-рейтинг. Предвидени са награди за най-активните заведения, техните чиновници и клиенти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР