Общественици, обединени от инициативата Мрак за светлина“ отправиха призив към

...
</TD
>Общественици, обединени от инициативата Мрак за светлина“ отправиха призив към
Коментари Харесай

Вижте какво предложение направиха към кмета на Пловдив за Альоша

Общественици, обединени от самодейността " Мрак за светлина “ насочиха апел към кметовете на София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна в нощта против 22 септември – Независимостта на България, да изключат прожекторите, осветяващи паметниците на руската войска в техните градове(б.р. Альоша в Пловдив е еди от тях)

" Да загаснат прожекторите и да потънат в мрачевина тези мрачни знаци на една отминала и злокобна ера “, приканват основателите, които упорстват тези позорни паметници да бъдат отстранени.

Уважаеми господа , Живко Тодоров,,, 

Само след няколко дни ще отбележим с гордост  българския празник – " Ден на независимостта “. Ще споделяме с децата си по какъв начин преди 114 години българската страна отхвърля политическата си и финансова взаимозависимост от Османската империя, наложена ѝ от огромните европейски страни с Берлинския контракт. Ще си напомним и по какъв начин в църквата " Св. 40 мъченици “ на 22 септември 1908 година България е оповестила своята самостоятелност. Този величествен акт е избран от историците като " дефинитивно събаряне на духовния фес от лицето и главите на всички българи “, а неговата изключителност задължава нас, техните потомци.

Ние, жителите обединени от самодейността " Мрак за светлина “, се обръщаме към кметовете на огромните и водещи български градове с настойчивото искане, обвързвано с паметниците на руската войска. За следващ път изрично заявяваме, че тези монументи са изключително безобразни пред лицето на кървавата война, която Руската федерация води против народа на Украйна. Голяма част от българското общество от дълго време недоволства и стачкува против тези комунистически статуи, ситуирани в едни от най-красивите места в градовете ни – известни със своята ярка проевропейска позиция. Също по този начин считаме за неприемливо тези монументи да бъдат осветявани нощем със скъпоструващо електричество, заплащано от джоба на нас – данъкоплатците. 

Имайки поради и жестокостта на “червената войска " във войната й против Украйна, ние считаме съществуването на тези монументи за безусловно ненормално и аморално. Престанете да се страхувате и да коленичите страхливо пред русофилите, проведени във фондации, медии и партии, които пречат на демонтажа на тези монументи. Все отново вие сте кметовете, на които сме поверили управляването на градовете ни и на чиито обещания сме повярвали. Накарайте ни да се гордеем с независимостта си, а не да осъзнаваме всекидневно, че България  е елементарен феодал на съветската сатрапия!

Припомняме ви, че когато демокрацията в България бе към момента млада и неукрепнала, а някогашните комунисти и техните медии към момента бяха мощни и нагли, бе изхвърлена на бунището статуята на Ленин от центъра на София и взривен Мавзолея на Георги Димитров. В тези години бяха демонтирани и редица други паметници, символизиращи падналия диктаторски режим на Българската комунистическа партия. Нима столичните кметове Александър Янчулев и Стефан Софиянски не са съзнавали рисковете от неоправдателна реакция на ретроградните вестници и  публичното мнение, извършвайки тези почтени дейности?! Не! Те поеха този значим риск и по този начин увериха идващите генерации, че в никакъв случай повече няма да виждат материалните и " художествени “ следи от тогавашната ни робска взаимозависимост към Съветския съюз, обилно обгрижвани от русофилско-българските политически спътници.

Уважаеми кмет на София, уважаеми господа кметове!

Инициативата " Мрак за светлина “ е подкрепена и от младежи от София и страната, както и от публицисти на водещи онлайн издания. Ние сме и създателите на писмото до държавните институции, с което настоявахме за демонтажа на МОЧА няколко дни след започването на братоубийствената война на Путин. Днес още веднъж сме мобилизирани в това да ви накараме вас – водачите на локалното самоуправление, да извършите нужното в  00,00 часа на 21-ви против 22 септември, да изключите за 24 часа най-малко електрозахранването на осветяваните руски монументи.

Да загаснат прожекторите и да потънат в мрачевина тези мрачни знаци

на една отминала и мрачна ера, а тяхното няколкочасово затъмнение да отбелязя жаждата на хиляди български жители за онази светлина, която излъчват демократичните полезности на Европа! В утрото на Деня на независимостта тези фигури на злото, потънали в мрачевина, ще символизират дълго чаканата, па въпреки и дребна, стъпка за превъзмогване на зависимостта ни от Русия и нейната безрадостна роля за България.

Ние – обединените в самодейността " Мрак за светлина “, ще създадем нужното света да узнае дали определените от нас кметове на градовете ни извършват или не, волята на огромна част от жителите. Ще бъдем в дейна позиция да решим по-сетнешните ни дейности, с цел да реализираме задачата си. Колегите ни публицисти от Украйна ще разгласяват новината за това, че България, сходно на Естония и Литва, най-сетне ще вземе, или не(!), решението да сложи руските монументи на подобаващото им място. С неспокойствие чакат да узнаят резултатите от вашите дейности (или бездействия) са сътрудниците ни от " Ройтерс “, " Дойче Веле “, " Агенция Франс Прес “...

Време е модерна България да уважи уместно своя нов Ден на самостоятелност от Руската федерация под управлението на нейния водач Владимир Путин. Преди 114 години дедите ни са съумели, ще успеем и ние! Останете в историята като едни почтени българи!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР