Няма окончателна дата за официалното откриване на спортна зала Дунав,

...
</TD
>Няма окончателна дата за официалното откриване на спортна зала Дунав,
Коментари Харесай

Най-новата зала в Пловдив е готова, ама не съвсем

Няма дефинитивна дата за формалното разкриване на спортна зала " Дунав ", показа пред кореспондент на Plovdiv24.bg заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика.

" Залата е издигната, подготвена е, само че писмено би трябвало да се изчака. Основният въпрос е въвеждането й в употреба. Не мога да уточнявам какъв брой време ще отнеме ", сподели той.

Бухалов обясни, че последният период, даден от Община Пловдив за привършване на обекта, е бил 27 март.

" Съоръжението на остарялата зала е отстранено. По план има създаване на две спортни стадиони, сега се работи по тях. Подали сме документите за кадастъра и следват Акт 15, Акт 16 и Акт 19.. "

Заместник-кметът изрази страдание, че залата няма да е подготвена до началото на май.

" Нямаме опрощение, тъй като още дадения период първоначално е трябвало да бъде приключен за две години. Имало е условия, които са наложили прекъсване. Нормално е родителите на децата да се тормозят за залата, както и медийният интерес е разбираем.

Бухалов посочи, че клуб по бокс е показал предпочитание да употребява залата дружно с трениращите аеробика и художествена гимнастика.

Припомняме, че строителството и стартирането на зала “Дунав " е един от най-дълго проточилите се планове в Пловдив. Реализацията му лиши повече от 5 години, като оправданието беше липса на средства.

През март 2021 тогавашният заместник-кмет по спорт  беше оповестил, че оборудването ще отвори порти през лятото на 2022 година, което и до ден-днешен не се е е случило.

Според плана зала “Дунав " е подобаваща за 20 типа спорт, а първичната сума от 4,2 милиона лв. при първата копка през 2019 година бе обезпечена от общинския бюджет. Впоследствие цената набъбна с 1 милион лв. поради индексация на строителството и анекс към контракта с компанията реализатор.

Новото оборудване би трябвало да дава отговор на всички условия за волейбол и баскетбол и художествена гимнастика, за която е нужна височина от 14 метра.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР