Новоизбраният директор на пловдивския филиал на Технически университет – София

...
</TD
>Новоизбраният директор на пловдивския филиал на Технически университет – София
Коментари Харесай

Техническият университет в Пловдив с ново ръководство

Новоизбраният шеф на пловдивския филиал на Технически университет – София доцент Никола Шакев показа тримата си заместници, с които ще ръководи висшето образователно заведение в идващите четири години.

Проф. Въльо Николов, който в предходните два мандата беше шеф на Филиала, ще е заместник-директор по " Учебна активност и научен състав “. Проф. Николов е потвърден специалист в региона на бутални и газотурбинни мотори с вътрешно горене; динамичност и вибрации на машини, коли и кари; пневматични и хидравлични задвижващи системи. Той е началник и участник в над 20 научноизследователски и внедрителски плана и е създател и съавтор на над 100 научни труда, оповестени в страната и чужбина.

Доц.Николай Каканаков поема като заместник-директор ресора " Научна активност и електронни запаси “. В предходния мандат, той беше началник на катедра " Компютърни системи и технологии “. Професионалните му ползи са в региона на разпределените вградени системи, мрежовото програмиране, многослойни клиент/сървър архитектури и компютърни мрежи. Автор е на над 30 научни изявления с над 150 цитирания и е взел участие в реализирането на над 10 интернационалните и национални научни плана.

Бившият декан на Факултета по машиностроене и уредостроене Доц. Христиан Панайотов към този момент ще е заместник-директор по " Международна активност и интеграция “. Доц. Панайотов е и учител в компетентност " Авиационна техника и технологии “, а професионалните му ползи са ориентирани към планиране и конструиране на летателни апарати, аеродинамика, изчислителна механика на флуидите, динамичност на полета, мултидисциплинарна оптимизация и симулации на полета. Автор на повече от 40 научни изявления в национални и интернационалните издания и част от екипа на няколко интернационалните и български плана.

Според шефа на Филиала на ТУ-София доцент Никола Шакев, ресорите на новия управнически екип са в сходство със заложените в мандатната стратегия цели и допускат дейна политика за одобряване на положителните обичаи и динамично надграждане на достиженията на висшето образователно заведение.

Амбицията на новото управление е стабилно развиване на Филиала на Технически университет - София като просветителна конструкция с високо и разпознаваемо качество на образование и научни проучвания, както и значителност в публичния и икономическия живот в град Пловдив и района.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР