Неправителствените организации или юридическите лица с нестопанска цел в сектор

...
</TD
>Неправителствените организации или юридическите лица с нестопанска цел в сектор
Коментари Харесай

Предлагат нови правила за финансиране на неправителствените организации

Неправителствените организации или юридическите лица с нестопанска цел в бранш опазване на здравето, обществени действия и юношески политики да бъдат финансирани по нови правила. Предложението с проектонаредбата, в която са залегнали новите условия, ще бъде прегледана на идната на 27 октомври сесия на Общински съвет Бургас.

Причината за приемане на новите правила е обвързвана с актуализиране на метода за даване на средства от общинския бюджет за финансиране на юридически лица с нестопанска цел. Целта е това да докара до къси периоди за осъществяване на процедурата и най-много повишение на успеваемостта, контрола и отчетността при финансирането на неправителствени организации.

Със средствата, които отпуска Община Бургас на тези организации, ще се подкрепят действия, които имат нестопански темперамент. В наредбата ясно са дефинирани срокът за кандидатстване /1-30.11/, процентът на финансиране на разноските, дейностите на организациите, критериите за допустимост и неналичието на спор на ползи.

В проектонаредбата е записано още, че възможни за финансиране ще бъдат единствено осъществените административни разноски и разноски за активност. Предоставените средства няма да могат да бъдат употребявани за хонорари за членове на управителните органи, закупуване на материални активи, осъществяване на стопанска активност, обезпечаване на транспортни разноски в чужбина или финансово подкрепяне на физически и юридически лица.

В период от 1 до 30 ноември заинтригуваните неправителствени организации ще могат да подават заявление за финансово подкрепяне до кмета на Община Бургас и да приложат план-сметка за плануваните разноски, годишен отчет за активността, финансов доклад и декларация за получени държавни помощи.

Постъпилите оферти ще се преглеждат от 9-членна комисия.

Размерът на предоставените средства ще се дефинира по точкова система с оптимален брой 30 точки за един претендент, а критериите за оценяване ще бъдат потенциал, осъществимост на дейностите, сходство със заложените цели и успеваемост на разноските.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР