Национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето - Книги

...
</TD
>Национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето - Книги
Коментари Харесай

Книги за смет идва в Русе

Национална екоинициатива, която насърчава по едно и също време преработването и четенето - " Книги за боклук " ще пристигна в Русе на 19 май, оповестяват от Dunavmost.

Тази година уредниците оповестиха началото и на нов дълготраен план, отдаден на кирилицата - " Буквите, които ни свързват ". Под това мото всяка година една писмен знак от писмеността ще бъде показана под формата на особено издание. Така участващите в акцията ще имат опция да колекционират и съберат цялата писменост през идващите години. От началото на самодейността преди 12 години в България са рециклирани над 120 тона пластмаса и са раздадени книги на стойност над 1 млн. лева

Регламентът на " Книги за боклук " също се трансформира. Всеки, който съобщи кг годна за преработване пластмаса, получава в подмяна една книга по желание. Независимо от количеството пластмаса над единия кг, книгата остава една за всеки. Участващите ще могат да получат единствено по едно издание. Тъй като в акцията постоянно вземат участие цели фамилии, това значи, че с цел да получи всеки член на фамилията книга, всеки един ще би трябвало да съобщи по един кг или повече, и всички да бъдат дружно на предаването на отпадъците. Събраните пластмасови боклуци ще бъдат рециклирани от " ЕКОПАК България ", който е сътрудник на самодейността от самото ѝ основаване.

Кампанията ще се организира от 10 до 13 ч. на паркинга пред " Кауфланд 1 " на бул. " Липник " в Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР