Над 250 милиона лева по различни проекти по ОП Наука

...
</TD
>Над 250 милиона лева по различни проекти по ОП Наука
Коментари Харесай

Министър Цоков: Над 250 милиона са усвоени от българските училища

Над 250 милиона лв. по разнообразни планове по Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък " от предходния програмен интервал са усвоени в границите на няколко години в областта на образованието. Това заяви пред публицисти в Пловдив министърът на образованието и науката проф., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Министър Цоков регистрира резултатите от плановете, изпълнявани от МОН на конгрес в СУ " Любен Каравелов " в Пловдив. Основният акцент на конференцията е равният достъп до обучение и развиването на умения. 

Част от усвоените средства са подкрепили образователните заведения по време на пандемията и онлайн образованието.

" Един от плановете беше ориентиран тъкмо към това – еднакъв достъп до обучение в условия на рецесии. Купиха се освен електронни устройства – над 20 000 на преподаватели, над 65 000 на възпитаници. Там бяха планувани и образования очи в очи през летните месеци с над 12 000 възпитаници, които компенсираха минусите на образованието от разстояние в електронна среда " - разяснява министърът.

Новият програмен интервал, който действително ще започва от 2024 година, е значим за българското обучение. Част от плановете ще надградят изпълнените през предходния действен интервал. Такива са " Успех за теб ", който е продължение на " Равен достъп за обучение ", както и планът за професионалното обучение. 

Като извънредно значим министър Цоков уточни планът за компетентностния модел в българското учебно заведение, който ще стартира от януари 2024 година. Надграждане ще има и в платформата " Дигитална раница ", с планове за цифровизация. 

Подробности - в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР