Над 200 пловдивчанчета днес рисуваха с цветовете на природата и

...
</TD
>Над 200 пловдивчанчета днес рисуваха с цветовете на природата и
Коментари Харесай

В Световния ден на околната среда децата на Пловдив нарисуваха каква искат да бъде природата

Над 200 пловдивчанчета през днешния ден рисуваха с цветовете на природата и демонстрираха каква желаят да бъде тя. Това се случи по време на колоритния детски празник с конкурс за рисунка на асфалт, който се организира по случай Световния ден на околната среда – 5 юни.

Събитието се провежда от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Община Пловдив по случай 50-годишния празник на екологичния празник, сплотяващ милиони хора по света в желанието им и напъните за отбрана и възобновяване на Земята. То беше намерено публично с привет от двете, виновни за запазване на природата в района, институции.

Малките художници-природолюбители с ентусиазъм и неспокойствие сграбчиха цветните тебешири и без старания изрисуваха асфалта с пъстри цветя, дървета с накацали птици върху тях, цветни дъги, чисти реки с плуващи в тях рибки и искрящи слънца, а най-използваният цвят бе зеленият. Организаторите също не устояха в изкушението и се включиха в рисуването, като най-ентусиазирана бе шефът на дирекция " Екология “, инж. Вяра Колева. За по-малко от час Централната алея на рид " Бунарджика “ се трансформира в разноцветно 200-метрово пано, обединило чистите детски показа и фантазии за бъдещето на нашата планета.

В празника рисуваха проведени групи от СУ " Пейо Яворов “, СУ " Димитър Матевски “, ДГ " Здравец “, Занималните " Дъга “, " Азбукари “, " Моливко “, " Бритиш скул “, " Инглиш хаус “ и други. Много родители също доведоха децата си, причислиха се и разхождащи се в парка малчугани, привлечени от радостните детски песни. На най-хубавите художници бяха връчени грамоти, а всеки от участниците получи като премия художествени материали за изобразяване и моделиране, както и богато илюстрирана екологична приказка в рими в проведената лотария.

Детските произведения остават да красят парка и при положение, че желае да се зареди с позитивна страст, всеки пловдивчанин или посетител на града може да ги прегледа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР