На 6 януари от 13.15 часа пред паметника на Христо

...
</TD
>На 6 януари от 13.15 часа пред паметника на Христо
Коментари Харесай

На 6 януари честваме 176 години от рождението на Христо Ботев

На 6 януари от 13.15 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще бъде празнувана 176-тата годишнина от рождението на поета-революционер. В ритуала, проведен от община Пловдив, ще вземат участие почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и представители на комитет " Родолюбие “.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе доктор Ахавни Кеворкян – ръководител на Дружество на писателите Пловдив. Водещ ще бъде актрисата от Драматичен спектакъл Пловдив – Мария Генчева.

В честването ще вземат участие Народни представители, Кметът на Община Пловдив, Областният шеф на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият медиатор на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, политически и публични организации, медии и жители.

Преди това на 6 януари - Богоявление в Катедрален храм " Успение Богородично “ в Стария град от 9:00 часа ще бъде отслужена св. Литургия.

В 12:00 часа ще се извърши освещаване на войнските флагове в двора на храма. Великият Богоявленски водосвет на брега на река Марица против Водната палата стартира в 12:30 часа. Богослуженията ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство † Пловдивският митрополит.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР