На 6 и 7 април в Международен Панаир Пловдив ще

...
</TD
>На 6 и 7 април в Международен Панаир Пловдив ще
Коментари Харесай

Над 380 кучета ще дефилират в Панаира

На 6 и 7 април в Международен Панаир Пловдив ще се проведат две интернационалните изложения на всички породи кучета.

Те са проведени от Българска национална федерация по кинология, формалния представител на България в най-голямата и най-стара киноложка организация в света – FCI.

Над 380 кучета, 84 породи от над 15 страни – това е статистиката на събитието досега. Посетителите ще могат да се насладят както на познати и обичани породи като немски овчарки, хъски, йоркшир териери, пудели и дакели, по този начин и на някои по- редки  и впечатляващи породи като ирландски вълкодав, фараоново куче, ши тцу и любимците на кралското семейство на Англия – уелско корги.

Освен двете изложения за всички породи кучета, в събота ще се организира и профилирана галерия за българско гонче – обичайната българска порода, която следва да бъде приета публично от Международната федерация по кинология. На нея записаните досега са 65 кучета.

Съдийския екип е от потвърдени специалисти от Португалия, Румъния и Хърватска – Руи Оливейра, Петру Мунтеан и Никола Смолич, а наградния фонд е доста огромен и подсигурен от СЛРБ и разнообразни компании, предлагащи артикули за кучета.

Официалното разкриване е през днешния ден от 10:00 ч. сред покои 6 и 18, на следващия ден изложбата стартира в същия час.

БНФК и нейния президент зооинж. Георги Христозов канят пловдивчани и посетители на града да се насладят на красиви кучета и позитивни страсти.

Партнъори на БНФК за това мероприятие са Международен панаир – Пловдив и СЛРБ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР