На 2 юни, петък, в чест на Христо Ботев и

...
</TD
>На 2 юни, петък, в чест на Христо Ботев и
Коментари Харесай

Русе ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България с възпоменателна церемония

На 2 юни, петък, в чест на Христо Ботев и починалите за свободата на България, Община Русе провежда възпоменателна гала, която ще стартира в 11:30 ч. пред Мемориала на починалите във войните за национално обединяване (ул. " Александровска “ 120).

Слово ще произнесат регионалният шеф на Русе Анатоли Станев, кметът на Община Русе Пенчо Милков и ръководителят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев. Заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и починалите за свободата на Отечеството ще отслужи Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. В церемонията ще вземе присъединяване Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, както и 13-и Младежки гвардейски отряд. На паметната дата ще бъде строен почетен часовой от русенския гарнизон.

По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя от публични и политически организации, учебни заведения и институции. Церемонията ще приключи тъкмо в 12 ч., когато ще прозвучат сирените в памет на Ботев и починалите за българската независимост.

Водещ на събитието ще бъде артистът от държавна такса " Сава Огнянов “ Любомир Кънев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР