На 19 декември от 12,00 часа ще се проведе откриването

...
</TD
>На 19 декември от 12,00 часа ще се проведе откриването
Коментари Харесай

Съобщиха конкретика за новия ритейл парк в Пловдив

На 19 декември от 12,00 часа ще се организира откриването на на новото място " Флавия Бизнес Парк ". Поводът е 70-годишнината от основаването на някогашния емблематичен обувен цех в Пловдив “Петър Ченгелов ", показа на конференция по-рано днес управителят на " Флавия Бизнес Парк " Боян Венев пред камерата на Plovdiv24.bg.

" Флавия Бизнес Парк " е план за трансформирането на обувната фабрика в Пловдив в ритейл парк. В място, което съдържа в себе си всичко належащо – офиси, магазини, складове, заведения, произвеждане, спорт, услуги и настаняване.

" Събитието представлява следното нещо - ще открием остарелия завет, който е бил подложен 83-та година, ще открием съвета, който е бил подложен 2003 година и ще подложен нов, който ще бъде за 100 годишнината през 2053 година. ", сподели той.

Планиран е 4-дневен благотворителен коледен базар, съревнование по насочване, външен escape room и аукцион. Там ще бъде включен интересен експонат - най-младата обувка.

Каузата на базара ще бъде реновиране на детска площадка в регион " Южен ". Тогава ще бъде открит музей с предмети от историята на завода.

Венев описа историята на цех " Флавия ", който е бил приватизиран в края на 1997-ма и работата му продължава до 2015, когато през март затваря порти и банкрутира След 5-годишен застой в края на декември 2019 година групата на " Сивен " стартира да го стопанисва и го реновира. Те са познати в обществото с произвеждане на дрехи, само че се занимават и с индустриални имоти на които трансформират предназначението.

Той показа, че е значимо мястото да се развива и сега не се тормозят дали ще си възвърнат огромната инвестиция.

Сред експонатите на новооткрития музей посетителите ще могат да видят голям портрет на Петър Ченгелов, който е бил заровен в една от тоалетните на постройката.

Повече може да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР