На 15 април в Куклен театър – Русе започнаха репетиции

...
</TD
>На 15 април в Куклен театър – Русе започнаха репетиции
Коментари Харесай

Дебют на млад актьор и музикант на сцената на Куклен театър - Русе

На 15 април в Куклен спектакъл – Русе започнаха подготовки на ново заглавие, чиято премиера ще се състои през месец май. " Маша и Мечокът “ по известната детска приказка е драматизация и режисура на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката в новия театър ще бъде дело на композитора Станимир Иванов.

С премиерата на " Маша и Мечокът “, дебют на сцената на Куклен спектакъл – Русе ще направи и най-новото попълнение в актьорския състав на културния институт – младият мултиталант Серджио Авакян, прочут в музикалните среди като SERGIE. В двата актьорски състава на " Маша и Мечокът “ ще забележим още имената на познатите и обичани от русенската аудитория Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова, Кремена Станева и Христина Стоянова.

Серджио приключва актьорско майсторство за куклен спектакъл в НАТФИЗ през 2023 година в класа на проф. доктор Константин Каракостов. Освен артист, той се изявява сполучливо като артист и музикант – с няколко музикални клипа, композиции за театрални постановки и филми, голям брой сингли и даже цялостен албум.

Датите за премиерните представления на " Маша и Мечокът “ предстоят да бъдат оповестени до края на месеца. Русенските кукленици се надяват посредством новия съвременен прочит на обичаната приказка да продължат традицията да основават запаметяващи се детски спектакли, оставящи в най-малките фенове и техните родители незабравими страсти. От кукления спектакъл припомнят, че месечната стратегия, както и постоянно настояща информация е налична на формалния им уеб страница и в обществените мрежи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР