На 15.12.2023 г. в Заседателната зала на ректората на ПУ

...
</TD
>На 15.12.2023 г. в Заседателната зала на ректората на ПУ
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски - домакин на работна среща на висшите учебни заведения в Пловдив

На 15.12.2023 година в Заседателната зала на ректората на ПУ " Паисий Хилендарски “ се организира среща на Негово превъзходителство господин Виктор Темирбаев – дипломат на Република Казахстан в България, с представители на управленията на висшите образователни заведения в град Пловдив. Сред присъстващите бяха новоизбраният почетен консул на Република Казахстан в гр. Пловдив, – инж. Пламен Панчев – член на Съвета на настоятелите на ПУ " Паисий Хилендарски “, изпълнителният шеф на Клъстер " Тракия икономическа зона “ – госпожа Катя Стайкова, господин Даурен Рахметов – първи секретар на посолството на Република Казахстан в България, и господин Мейрам Айтжанов – втори секретар на посолството на Република Казахстан в България.

Водещ на срещата беше доцент доктор Борян Янев – заместник-ректор по интернационално съдействие и връзки с обществеността на ПУ " Паисий Хилендарски “, който показа участниците в срещата и даде думата на ректора на ПУ – проф. доктор Румен Младенов.

В обръщението си към гостите проф. доктор Румен Младенов благодари за предоставеното домакинство на срещата и изрази дълбокото си задоволство от избора на инж. Панчев за почетен консул на Република Казахстан в гр. Пловдив. В речта си ректорът на Пловдивския университет акцентира значимостта на тази среща за развиването на културно-образователните връзки и техния принос в задълбочаването на българо-казахстанския разговор с акцент върху мястото на гр. Пловдив в него. Той изрази безапелационното си мнение, че тази среща е освен от районно, само че и от национално и интернационална значение.

Негово превъзходителство господин Виктор Темирбаев срещна аудиторията с опциите за разширение на съдействието в региона на филантропичното направление, като показа елементи за съответни области на научен продан и взаимна научноизследователска активност в разнообразни сфери на образованието, науката, културата и стопанската система. Уточнени бяха предпочитаните параметри на взаимна работа с всички пловдивски висши учебни заведения, в основата на които би трябвало да бъде систематичният метод.

Почетният консул на Република Казахстан в гр. Пловдив – инж. Пламен Панчев, съобщи безапелационната си поддръжка и готовността си за подпомагане в обединените старания на пловдивската академична общественост за многоаспектно съдействие предвид на характерната експертиза и капацитета на обособените висши образователни заведения в гр. Пловдив, с които той е в дългогодишно партньорство.

Прозвуча насъбраният опит и позицията на другите висши учебни заведения, показани на срещата от доцент доктор Борян Янев (ПУ), проф. доктор Владислав Попов (АУ), проф. доктор Въльо Николов (ТУ- филиал в гр. Пловдив), проф. доктор Цветанка Коловска (АМТИИ), доцент доктор Мария Душкова (УХТ), проф. д.н. инж. Георги Георгиев (ВУАРР), госпожа Величка Димова (ВУСИ ).

Конструктивният разговор на представителите на висшите учебни заведения в Пловдив с Негово Пр. посланика приключи с единомислещата поддръжка на предлагането за образуване на културен център в гр. Пловдив – конструкция, координираща взаимната активност на пловдивската университетска общественост.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР