Младежкият международен център вече отвори врати в най-големият и населен

...
</TD
>Младежкият международен център вече отвори врати в най-големият и населен
Коментари Харесай

Чудесен е! Младежкият център в Меден рудник отвори врати

Младежкият интернационален център към този момент отвори порти в най-големият и обитаем с доста младежи жилищен комплекс в Бургас – " Меден рудник “.  

" Искам да благодаря на ръководещите този план – министерствата на спорта, на районното развиване и на образованието, които ни поддържаха и на екипа, който вложи доста сила за основаване на този център. Още занапред поръчките за използването му са доста повече от неговия потенциал, което е прелестно. Детските градини, учебните заведения, читалищата и всички младежи ще могат да го употребяват. Най-важното е, че той е подобаващ и за посещение на юношески обединения от цяла Европа “, показа кметът.

" Пътят беше дълъг и сложен, само че резултатът е удовлетворяващ. Младите хора в Бургас към този момент имат още едно свое място, където да осъществят свои фантазии и свои планове. От през днешния ден всички наши събития ще се случват в този нов център “, добави още шефът на Младежкия интернационален център Мария Салабашева.

След като бе осветлен от бургаските духовници, кметът и формалните посетители - сътрудници по плана прерязаха лентата на обекта и разгледаха изискванията, които новият културен център дава.

Сградата на Младежкия център е на три равнища със застроена повърхност от 1 153 кв. м. и паркинг. На първия етаж има необятно амфитеатрално предверие, което може да се употребява като споделено пространство /co-working/ за научни и просветителни планове. Там има още изложбена част, кафене и мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места със сцена за осъществяване на представления, концерти, конференции, конгреси и кръгли маси.

Второто равнище на постройката има конферентна зала и пространства, които могат да се употребяват за смарт офиси, а третото е планувано за краткотрайно настаняване на гостуващи екипи от други градове и страни и разполага с леглова база от 35 кревати за посетител – лектори и участници в национални и интернационалните мероприятия и тераса, на която също ще се организират занимания навън. Сградата дава отговор на всички европейски стандарти за налична среда за хора от уязвими групи.

Центърът предлага условия за осъществяване на интернационалните юношески обмени, неофициално обучение, районни визити, клубове по ползи, образования, стартъп пространства, а услугите ще бъдат налични за всички младежи.

На събитието участваха още представители на колегата по плана Община Рейкявик /Исландия/, на Програмния оператор от Министерството на образованието и науката, на общини и юношески центрове от страната и доста поданици на комплекса.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР