Мисия полицай – втора съвместна инициатива на областната дирекция на

...
</TD
>Мисия полицай – втора съвместна инициатива на областната дирекция на
Коментари Харесай

Полицаи показват на пловдивски ученици как проверяват шофьори на пътя

" Мисия служител на реда " – втора взаимна самодейност на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Регионално ръководство на образованието, ориентирана към зрелостниците в Пловдив

Около 2300 възпитаници от последните класове на междинните, езиковите и професионалните гимназии в Пловдив участваха на прожекциите на късометражния филм на режисьора Христо Порязов " Защо аз? ", проведени от бранш " Пътна полиция " и РУО като по-различен метод да се повлияе върху съзнанието на бъдещите млади водачи.

Няколкоминутната тишина в зрителната зала на Дом на културата " Борис Христов " след края на всяко лъчение, реакциите на множеството възпитаници и получените мнения от преподавателите бяха в поддръжка на извода, че значително желанието на уредниците е реализирано - фрагментите са предиздвикали доста от присъстващите момчета и девойки да се замислят над смисъла на спазването на разпоредбите на пътя.

В продължение на тези взаимни старания сред регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и РУО е и идната самодейност, ориентирана още веднъж към зрелостниците – " Мисия служител на реда ". До края на април, в границите на образователен час, учениците ще станат част от състава на полицейските автопатрули в Пловдив. Така ще имат директен взор върху активността на чиновниците на реда и, поглеждайки през тяхната позиция, ще могат да добият визия какви старания поставя полицията за обезпечаване на сигурността на придвижването.

По време на изнесените беседи с униформените младежите ще получат потребни препоръки във връзка с спецификите и разликите при ръководство на МПС по уличната мрежа на обитаемоте места и по автомагистрали и скоростни пътища. Вниманието им ще бъда ориентирано върху аргументите за тежки произшествия и методите за избягването им.

При опция образно ще им бъде демонстриран линейният метод за инспекция на лидер в нарушаване. Началото ще бъде обещано на следващия ден, 5 април, от 13.30 ч. в двора на Езикова гимназия " Иван Вазов " на бул. " България " 123 в Пловдив в наличието на началника на отдел " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов и началника на РУО.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР