Министерството на финансите изпрати официално съобщение до медиите, в което

...
</TD
>Министерството на финансите изпрати официално съобщение до медиите, в което
Коментари Харесай

МФ съобщи етапите за приемането на България в еврозоната

Министерството на финансите изпрати публично известие до медиите, в което показва обновена тактика за приемането ни в еврозоната. 

Координационният съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната одобри на свое съвещание обновената Комуникационна тактика за информация и гласност на присъединението на страната към еврозоната. Новите текстове плануват първоначално си акцията да запознае жителите с изгодите и резултатите от участието в еврозоната. Поставена е и цел за предприемане на ограничения за противопоставяне на всяка дезинформация, която заблуждава и насажда голословни терзания у жителите от тази основно значима стъпка за повишение на стандарта на живот в България. Актуализацията възнамерява етапите на акцията, като регистрира променената вероятност за участието на България за 1 януари 2025 година, прибавят се редица нови информационни действия и се трансформират такива, планувани в миналата тактика.

Документът планува провеждането на огромна информационна и осведомителна акция, която ще запознае жителите с изгодите от въвеждането единната европейска валута като публично разплащателно средство у нас, със средносрочните и дълготрайните резултати за страната и с всички на практика аспекти, значими за протичане на процеса, посредством даването на точна, налична и навременна информация.

Предвижда се акцията да протече в три съществени етапи - подготвителна, същинска и фактическа, като втората фаза ще е най-интензивна.

Първата фаза ще е ориентирана към даване на информация за изгодите и опциите за България от присъединението към еврозоната и за готовността на страната да покрие Маастрихтските критерии. Още на този стадий задачата е да се отговори на значимите за хората въпроси и да се пресекат благоприятни условия за разпространение на спекулации и погрешни изказвания по тематиката.

Втората фаза ще е ориентирана най-много към практическата информация по приемането на единната европейска валута. Тя цели информиране на заинтригуваните страни за цялостния развой и техните задължения, както и по какъв начин ще се отрази приемането на еврото във всички аспекти на живота на хората. Ще се обясни по какъв начин ще се прави превалутирането на заеми и депозити, административните стъпки, които би трябвало да подхващат на юридическите лица, измененията в счетоводството, какви са защитните детайли на евро монетите и банкнотите, по какъв начин ще се прави двойното означение на цените в комерсиалните обекти, къде и по какъв начин да се подават сигнали при нередности.

Третата фаза ще е доста значима за одобряването на новата валута след формалното й приемане, както и за повишение на доверието на жителите в институциите. Тя ще е ориентирана както към припомняне на основна практическа информация, по този начин и ще среща жителите с ограниченията, които страната подхваща за отбрана на правата на потребителите.

В информационната акция е планувано да се включат голям брой български институции – с изключение на водещите Министерския съвет, Министерството на финансите и Българската национална банка, в акцията ще вземат интензивно присъединяване още министерства, Комисията за отбрана на потребителите, общините, " Български пощи “ и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР