Министърът на образованието и науката в оставка проф. разпореди цялостна

...
</TD
>Министърът на образованието и науката в оставка проф. разпореди цялостна
Коментари Харесай

Образователният министър на изненадваща проверка след скандалния запис от училище в Оряхово

Министърът на образованието и науката в оставка проф. разпореди цялостна инспекция в учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в Оряхово. Той посети през днешния ден изненадващо просветителната институция, откакто тази заран в медиите бе. В срещата се включиха и кметът на общината Росен Добрев и началникът на РУО-Враца Лорета Колева.

" Това, което се чува в записа, е неприемливо и по тази причина незабавно разпоредих инспекция ", акцентира проф. Цоков. По думите му обаче и дейностите на родителите не могат да бъдат толерирани. Затова и е дошъл на място, с цел да беседва с учителския колектив. “Важно е в този миг да приказваме освен за наказване, само че и за поддръжка ", сподели министър Цоков.

" Зная, че работата е доста сложна и от време на време прегаряте в желанието да постигате най-хубави резултати. В никакъв миг обаче не може да се прекрачва границата и да се отнасяте с неучтивост към децата ", обърна се проф. Цоков към учителите. Той изясни, че те могат да разчитат на цялостна поддръжка от МОН при компликации, включително и за обезпечаване на психическа и професионална поддръжка.

Министърът добави, че започва и нова мярка с бюджет от близо 100 хиляди лв. точно за предварителна защита на професионално прегряване измежду учителите. За задачата по програмата за рехабилитация и профилактика на педагогическите експерти са включени действия, свързани с превъзмогването на професионалния продължителен стрес на учителите.

Вече са подхванати дейности по разширение на видеонаблюдението в цялото учебно заведение, а упрекнатата учителка е отправила молба предпочитано в нейната класна стая да бъдат сложени камери, с цел да се тушират всевъзможни бъдещи подозрения за работата ѝ, стана ясно по време на срещата. От своя страна Община Оряхово ще предложи психическа поддръжка за детето. Такава към този момент е била препоръчана и от учебното заведение, както и опцията ученикът да бъде изместен в друга паралелка. Родителите до този миг обаче отхвърлят.

Проверката на РУО продължава, редом ограничения ще бъдат взети и на учебно равнище.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР