Министърът на електронното управление връчи отличието в категория Природни науки,

...
</TD
>Министърът на електронното управление връчи отличието в категория Природни науки,
Коментари Харесай

Кристиян Колев от Пловдивския университет стана Студент на годината

Министърът на електронното ръководство връчи оценката в категория " Природни науки, математика и информатика “ на Кристиян Колев от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ по време на XVII-ото издание на Националния приз " Студент на годината “.

  " Щастлив съм да връча днешната премия и се надявам номинираните в тази категория младежи да бъдат наши сътрудници в държавната администрация, която е доста добър шеф “, съобщи министър Йоловски. Той добави, че държавната администрация основава положителни предпоставки да се направи кариера. " Ако сте усърдни, работите почтено и отдадено, вашите качества ще бъдат оценени. За цифровия и зеления преход, и за цифровата промяна са нужни извънредно добре готови експерти, каквито виждам измежду вас ", добави той.

Кристиян Колев приключва магистратура, компетентност " Софтуерни технологии със специализация системи с изкуствен интелект “. От I курс е назначен за Системен админ във Факултета по математика и информатика в Пловдивския университет. През 2023 година взе участие с научни отчети в интернационалните конференции, а за последните две години е съавтор на пет изявления в интернационалните научни издания.

Церемонията се организира под патронажа на министър-председателя акад.. Домакин на тазгодишното събитие беше Университетът за национално и международно стопанство. Конкурсът " Студент на годината “ е основан при започване на 2006 година по самодейност на делегатите в Общото заседание на Националното посланичество на студентските препоръки в България. Основната му задача е да разпространява и отличава достиженията на българските студенти от всички области на висшето обучение.

Победителите в 15-те категории бяха класирани от жури, в което участваха водещи специалисти в областта на висшето образованието. Всички отличени студенти са с потвърдени достижения в своята област на национално и интернационално равнище. Над 200 студента и докторанта от 35 университета в страната участваха тази година в конкуренцията за наградата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР