Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали семейството

...
</TD
>Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали семейството
Коментари Харесай

Нотариуса е изнудавали за над 1 млн. лв. известните пловдивски олигарси Ветко и Маринела Арабаджиеви

Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали фамилията на Ветко и Маринела Арабаджиеви и сина им Вълчо за над 1 млн. лева Това пишело в отчет, който депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за следствие на активността на Нотариуса към този момент четат. Той им е бил предаден през днешния ден от ръководителя на комисията Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", съощава  " ". 

В отчета не се споделя защо е изнудвано тъкмо семейство Арабаджиеви, само че евентуално е около повдигнатите им през 2020 година обвинявания за незаконна група за данъчни измами. Те дълго време престояха в ареста, откакто бяха арестувани през 2019 година в Барселона с европейска заповед за арест. Самото дело продължава да се точи, макар че КПКОНПИ към този момент загуби такова за конфискация на парцели на фамилията.

Арабаджиеви бяха арестувани в Барселона през март 2019 година с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиняванията. Комисията за противопоставяне на корупцията наложи запор на имущество на Арабаджиеви за над 310 милиона лева след получено съобщение от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност. По-късно бе взето решение да се внесе иск за лишаване на имуществото на двойката и обвързваните с тях юридически лица.

Пропомняме също, че апелативният съд в Пловдив остави бе за конфискация на 6,8 млн. лв. от Вълчо Арабаджиев, наследник на пловдивските предприемачи Маринела и Ветко Арабаджиеви.  

Наследникът на хотелиера беше притеглен като обвинен за пране на пари, когато стартира наказателното гонене против родителите му през лятото на 2018 година Тогава бяха осъществени претърсвания по хотелите и банковите сейфове на Арабаджиеви. В една от хотелските стаи са открити 984 728 лева, а в банкови касети на името на Арабаджиев-младши - над 5,6 млн. лева Тези и други по-дребни суми са обект на настояването за конфискация от страна на КПКОНПИ с претекста, че те са добити нелегално в интервала от 2015-а до 2018 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР