Малцина пловдивчани се престрашиха в жегата да присъстват на честването

...
</TD
>Малцина пловдивчани се престрашиха в жегата да присъстват на честването
Коментари Харесай

Срам: Малцина пловдивчани се преклониха пред Левски

Малцина пловдивчани се престрашиха в жегата да участват на честването на 186-та годишнина от рождението на Васил Левски, а кметът изобщо отсъстваше.

Мероприятието пред паметника на Апостола на свободата на Бунарджика мина обичайно с полагане на венци и цветя, вдъхновяващи речи, военни маршове и несъмнено - химна на България, съобщи репротер на Plovdiv24.bg .

На церемонията въпреки всичко участваха регионалният шеф, ръководителят на Общински съвет -, общински съветници, заместник-кметове от община Пловдив и кметове на региони.

Реч произнесе Владислав Севов - публицист в Българска национална телевизия Пловди, притежател на няколко награди за работата си като публицист и документалист.  

Ето и към какво прикани присъстващите и всички българи: " Обръщам се към вас с вярата, че през днешния ден ще честваме. Повече радостно и чистосърдечно, в сравнение с със строгостта на формалното честване, тъй като честваме раждането на най-почитания активист от национално-революционния ни именник и най-почитания българин изобщо. Празнуваме историческото достойнство да имаме в пантеона си архитип на единението, честваме сполучливото съединяване на история и предания, които извайват кумир - митологизиран, само че и неоспорим. Празнуваме възможността да извличаме, да честваме без предрешение. "

В речта си Севов разяснява парадоксът в по-внушителното честване на гибелта на героя, в сравнение с неговото раждане, само че го изясни с вековните наредби за удостояване на безсмъртието.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР