Лодкостоянката в Крайморие“ вече е с монтирани 4 зарядни станции

...
</TD
>Лодкостоянката в Крайморие“ вече е с монтирани 4 зарядни станции
Коментари Харесай

Нещо ново се появи в Крайморие

Лодкостоянката в " Крайморие “ към този момент е с инсталирани 4 зарядни станции за електрически лодки. Това ще разреши бързо и комфортно зареждане на плавателните съдове. Две от станциите са инсталирани на кея, а другите – до офис постройката на обекта. Новината заяви кметът на Бургас.

Осигуряването на новите уреди е по план на Община Бургас, финансиран със средства от Европейския фонд за морско дело и риболовство и републиканския бюджет.

В процеса на рационализация на лодкостоянката бяха инсталирани и слънчеви панели за топла вода.

" Осигурихме и водолазно съоръжение, предопределено за поддържане на подводните уреди и разчистване на морското дъно от боклуци. Пристанът разполага и със специфична кофа за автоматизирано захващане на плаващите боклуци в неговата акватория. Осигурен е и спомагателен понтон, посредством който се усили потенциалът на пристана за банкет на плавателни съдове. Механизмът на понтона разрешава той елементарно да бъде преместван на разнообразни места в обекта.

Реализираме още няколко значими плана, с които модернизираме рибарското пристанище в " Сарафово “ и лодкостоянката при Ченгене скеле.

За пристана в " Сарафово “ към този момент са обезпечени 12 броя понтонни кейове с дължина 12 и широчина 2,5 метра. Чрез тях потенциалът на пристанището се усили с още 100 места за плавателни съдове.

Закупени и инсталирани са още 50 броя фингери и един пешеходен пасарел. Осигурен е верижен екскаватор, който се употребява за разчистване на боклуци и водорасли, както и радиостанции за връзка при осъществяване на разнообразни действия.

Лодкостоянката в Ченгене скеле е оборудвана с два нови понтона по 12 метра и 8 броя фингера. За потребностите и обслужването на активността на кея е закупена 9-метрова лодка, телескопичен преден товарач с прикачен инвентар, пароструйка, водоструйка, профилирано машинно съоръжение за ремонтна работилница, бензинов портативен генератор за спешно електроподаване и 10 радиостанции.

Надявам се, бургаските риболовци да са задоволени от усъвършенстваните условия! “, написа Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР